Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Λευκωσία διαψεύδει τα περί απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με την “ΤΔΒΚ”

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Λευκωσία διαψεύδει τα περί απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με την “ΤΔΒΚ”

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Λευκωσία «διαψεύδει οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την έναρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης», αναφέρεται σε σχετική ανταπόκριση του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ΡΙΑ-Νόβοστι, το οποίο υπέβαλε ερώτημα για τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, που προαναγγέλλουν απευθείας πτήσεις στην «ΤΔΒΚ»

Η πρεσβεία της Ρωσίας , αναφέρεται,σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, στην ανταπόκριση  δεν διεξήγε ποτέ κανενός είδους συνομιλίες σχετικά με το θέμα αυτό. Δεν προχωρήσαμε σε οιεσδήποτε ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε με καμία από τις πλευρές μέσω των πρεσβειών. Η θέση της Ρωσίας ως προς τη διευθέτηση του Κυπριακού δεν μεταβλήθηκε», ανέφερε εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ρωσίας στο πρακτορείο, χωρίς αυτός να κατονομάζεται.

Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα του ίδιου Ρώσου εκπροσώπου, όπως μεταφέρονται από το ρωσικό πρακτορείο, «η πρεσβεία δεν σχολιάζει εικασίες και μη διασταυρωμένες ανακοινώσεις μεμονωμένων ΜΜΕ».

Ρωσικές διπλωματικές πηγές στη Μόσχα περιέγραψαν νωρίτερα ως «επινοήσεις του τουρκικού Τύπου» τα σχετικά δημοσιεύματα, χωρίς όμως να υπάρξουν άλλες επίσημες δηλώσεις για το θέμα.

Σημειώνεται  ότι σε δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Milliyet’, με τίτλο ‘‘Η Ρωσία θα πετάξει απ’ ευθείας στην ΤΔΒΚ!’’, η αρθρογράφος Φατμά Γκιουλτσίν Καμπάσακαλλι υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «μετά την άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στη Νότια Κύπρο, ήρθε από την Τουρκία και την ΤΔΒΚ η είδηση για διπλωματικό άλμα. Έγινε γνωστό», γράφει επικαλούμενη ‘διπλωματικές πηγές’, «ότι θα αρχίσουν απ’ ευθείας πτήσεις από την Ρωσία στην ΤΔΒΚ. Η πρώτη πτήση θα γίνει με την συμμετοχή του Προέδρου Ερντογάν και γίνονται εργασίες για να προλάβουν τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του Ερτζάν στις 15 Νοεμβρίου».

Share this post