Η πρεσβεία της Ελλάδος στο Ισραήλ έχει χορηγούς Ισραηλινές βιομηχανίες όπλων

Η πρεσβεία της Ελλάδος στο Ισραήλ έχει χορηγούς Ισραηλινές βιομηχανίες όπλων

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της γνωστής εφημερίδας Haaretz για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
Απίστευτο, αλλά δυστυχώς αληθινό! Η ελληνική πρεσβεία στο Ισραήλ, που εδρεύει στο Τελ Αβίβ,  στις 29 Μαρτίου 2023, θα παραθέσει δεξίωση για την 25η Μαρτίου 1821. Στην σχετική πρόσκληση, που έστειλε ο Έλληνας πρέσβυς, Κυριάκος Λουκάκης , και αποκάλυψε η γνωστή  εφημερίδα “Haaretz”, χορηγοί της δεξίωσης ( πάνω η πρόσκληση) είναι οι Ισραηλινές εταιρείες όπλων   Elbit Systems και Rafael Advanced Defense Systems και η ελληνοβρετανική ενεργειακή εταιρεία Energean, η οποία διαχειρίζεται την πρόσφατα αναπτυγμένη υπεράκτια πλατφόρμα του Karish-Tanin.
Πηγές που μίλησαν στη “Haaretz” είπαν ότι δεν θυμούνται διπλωματική πρόσκληση, που να περιέχει εμπορικές χορηγίες.

Η ελληνική πρεσβεία απάντησε: «Περιλάβαμε τα λογότυπα αυτών των εταιρειών στην πρόσκληση,  γιατί όντως χορηγούν μέρος των logistics που απαιτούνται για την εκδήλωση».

Ο πρέσβυς Κυριάκος Λουκάκης

This Greek National Day Event Is Sponsored by Israeli Arms Makers – National Security & Cyber – Haaretz.com

Παλαιστινιακές πηγές σχολίασαν  στο ageliaforos.com: ” Εορτασμός της ημέρας Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ελλάδας στο Ισραήλ με χορηγούς τρομοκράτες Σιωνιστές εμπόρους  όπλων, που σκοτώνουν καθημερινά τον Παλαιστινιακό λαό. Ποιος το περίμενε πως θα φτάσει η  διπλωματία της χώρας, που γέννησε την Δημοκρατία και την Ελευθερία να χρηματοδοτείται  από μια βιομηχανία όπλων χώρας κατοχής, που σκοτώνει καθημερινά μικρά παιδιά , γυναίκες και ηλικιωμένους , για να γιορτάσει την πιο ιερή μέρα για τον Ελληνικό λαό”. 
Οι ίδιες πηγές επέκριναν έντονα το γεγονός, τονίζοντας: “Ντροπή  στο υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδος και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, αυτοί που, δήθεν αγωνίζονται διεθνώς για την  απελευθέρωση της Κύπρου ,  ενισχύουν μια δύναμη κατοχής που καταπατά όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, μια ρατσιστική τρομοκρατική  οντότητα, που λέγεται Ισραήλ και κατέχει τα εδάφη του Παλαιστινιακού λαού , έχει εκτοπίσει επτά  εκατομμύρια Παλαιστινίων και προσπαθεί να εκτοπίσει τους υπόλοιπους από τα πάτρια εδάφη τους”.

Share this post