Η λίστα εισφορών για την προεκλογική του εκστρατεία Χριστοδουλίδη και τα περιουσιακά του στοιχεία

Η λίστα εισφορών για την προεκλογική του εκστρατεία Χριστοδουλίδη και τα περιουσιακά του στοιχεία

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, την ονομαστική λίστα εισφορών για την προεκλογική του εκστρατεία.

 

Στη δήλωση του Πόθεν Έσχες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, η οποία κατατέθηκε στις 11 Απριλίου, καταγράφεται ότι είναι κάτοχος κατά το ήμισυ οικίας στο Δάλι, εκτάσεως 549 τ.μ. και αξίας 161.950 ευρώ (εκτιμημένη αξία του 2021) που αποπερατώθηκε το 2013. Επίσης η δήλωση περιλαμβάνει οικόπεδο 602 τ.μ. και αξίας 148.700 ευρώ (εκτιμημένη αξία του 2021) στη Γεροσκήπου, που είναι κληρονομιά από την οικογένειά του.

Επίσης ο ΠτΔ κατέχει τρία χωράφια στη Χούλου και ένα στην Αναρίτα, που αποτελούν κληρονομιά από την οικογένεια του.

Αναφέρει μάλιστα ΄ότι από τις 6 Σεπτεμβρίου του 2022 η οικία του στο Δάλι ενοικιάστηκε έναντι ποσού 3.500 χιλιάδων ευρώ για δύο χρόνια.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν έχει κανένα αυτοκίνητο στο όνομά του, ενώ δεν κατέχει μετοχές οποιασδήποτε εταιρείας, ενώ σε σχέση με τις καταθέσεις του, διαθέτει τραπεζικούς λογαριασμούς σε δύο τράπεζες, με το συνολικό ποσό να μην ξεπερνά τις 120 χιλιάδες ευρώ. Σημειώνει ωστόσο πως έλαβε εφάπαξ ποσό λόγω αποχώρησης του από το αξίωμα του υπουργού ύψους περίπου 79 χιλιάδων ευρώ, το οποίο εμβαστηκε σε λογαριασμό του στην Ελληνική Τράπεζα.

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαθέτει δύο δάνεια για στεγαστικούς σκοπούς ύψους περίπου 232 χιλιάδων ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν, προκύπτει ότι ο υπουργός Ενέργειας ,Γιώργος Παπαναστασίου, είναι ιδιοκτήτης αυτοκινήτου μάρκας  Porsche αξίας 30.000 ευρώ, αλλά το πιο ακριβό αυτοκίνητο ανήκει στον υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο, το οποίο είναι  Volvo αξίας 38.100 ευρώ.  Σε δύο μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου  αρέσουν οι μηχανές. Ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, έχει μοτοσικλέτα αξίας 14.000 ευρώ και ο υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρίας  μοτοσικλέτα αξίας 3.150. Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου είναι το μόνο μέλος της κυβέρνησης που είναι ιδιοκτήτης μικρού σκάφους , με την αξία της να ανέρχεται στις 45.000 ευρώ.

Δείτε το Πόθεν Έσχες του Νίκου Χριστοδουλίδη ΕΔΩ.

Από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου τα περιουσιακά τους στοιχεία  υπέβαλαν αυτά , που εμβανίζονται στην ιστοσελίδα της Βουλής ΕΔΩ.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής των περιουσιακών στοιχείων είναι η 31η Μαΐου.

Share this post