Η Λευκωσία εκφράζει θλίψη για τον “θάνατο” του Ναβάλνι

Η Λευκωσία εκφράζει θλίψη για τον “θάνατο” του Ναβάλνι

Πολύ αργοπορημένα και μετά την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας για τον μυστηριώδη θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι σε φυλακή της Αρκτικής, η Κυπριακή κυβέρνηση αντέδρασε , χωρίς να κάνει λόγο σε ηθική αυτουργία του Πούτιν, με ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών και του προέδρου Χριστοδουλίδη. 

Θλίψη εκφράζει το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι σε ανάρτησή του στο Χ, ενώ ζητά διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του.

«Βαθιά θλίψη προκαλούν οι αναφορές για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Οι συνθήκες του θανάτου του πρέπει να διερευνηθούν επαρκώς. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρα και τη συμπάθειά μας προς τη σύζυγο και την οικογένειά του Ναβάλνι», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Cyprus MFA
@CyprusMFA
Deeply saddened by reports on Alexei Navalny’s death, a defender of human rights, freedom and democracy. Circumstances of his death have to be duly investigated. Sincere condolences and sympathy to Navalny’s wife and family.
Ανάρτηση στο Χ έκανε αργότερα και ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης
History will remember Alexeï Navalny as a true and fierce defender of freedom, democracy, human rights, and as a symbol of courage and determination. Appalled and deeply saddened by his death in a Russian prison. Our thoughts are with his family and loved ones.

Share this post