Η Κύπρος και ο ΔΗΣΥ δεν είναι τιμάριο του απερχόμενου πρόεδρου

Η Κύπρος και ο ΔΗΣΥ δεν είναι τιμάριο του απερχόμενου πρόεδρου

Του Αριστείδη Χ. Βικέτου

Ο απερχόμενος πρόεδρος , Νίκος Αναστασιάδης, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά έδειξε ότι ο ευνοούμενος του για να τον διαδεχτεί στο προεδρικό είναι ο πρώην ΥΠΕΞ , Νίκος Χριστοδουλίδης. Αυτό φαίνεται και από τις χθεσινές και προχθεσινές μεθοδεύσεις του με τις συσκέψεις στο προεδρικό.

Κάποιες δηλώσεις και κάποιες εμφανίσεις του κ. Αναστασιάδη  σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν για το “θεαθήναι” και αποσκοπούσαν να “ρίξουν στάχτη” στα μάτια του προέδρου του ΔΗΣΥ και αυτών , που στήριζαν την υποψηφιότητα του. Ήταν κοινό μυστικό ότι ο Αναστασιάδης και οι στενοί του άνθρωποι εργάζονταν για τον Χριστοδουλίδη. Τον λόγο τον ξέρει ο απερχόμενος πρόεδρος. 

Διατείνεται ο Ν. Αναστασιάδης ότι ο ΔΗΣΥ , με την απόφαση του, “δεν πρέπει να ανοίξει τον δρόμο επιστροφής του ΑΚΕΛ στην εξουσία”. Όμως , ο ίδιος έλεγε  ότι και οι τρεις υποψήφιοι “ήταν στενοί συνεργάτες του”. Όταν το έλεγε αυτό ο Μαυρογιάννης ήταν υποψήφιος του ΑΚΕΛ. Τί άλλαξε από τότε μέχρι τώρα; Από την άλλη  ξεχνά ότι ΔΗΚΟ -ΕΔΕΚ και άλλοι, που στηρίζουν Χριστοδουλίδη, τον επέκριναν σφόδρα για την εσωτερική διακυβέρνηση και για το Κυπριακό; 

Στην πραγματικότητα η αχαριστία του Νίκου Αναστασιάδη προς τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ δεν έχει όριο. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στήριξε τον Αναστασιάδη σε πολύ δύσκολες στιγμές. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι και ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν διέπραξε σοβαρά λάθη. 

Οι συσκέψεις στο προεδρικό για να περάσει η “γραμμή” υπέρ Χριστοδουλίδη ήταν πολιτικά και δεοντολογικά απαράδεκτες. Στην ουσία ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του ΔΗΣΥ.  Ο κ. Αναστασιάδης επιδιώκει ετσιθελικά να έχει λόγο στα πάντα. Και στην κυβέρνηση και στο κόμμα. Αν εκλεγεί ο κ. Χριστοδουλίδης και υπακούει στα κελεύσματα Αναστασιάδη, αυτό θα είναι η καταστροφή του. 

Ο απερχόμενος πρόεδρος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον λαό για όλα τα ανομήματα της θητείας του και να αντιληφθεί ότι η Κύπρος και  ο ΔΗΣΥ δεν είναι ΤΙΜΑΡΙΟ του. 

Share this post