Η ΚΙΣΑ οργανώνει μουσική εκδήλωση με τους ”Breaking Barriers” 

Η ΚΙΣΑ οργανώνει μουσική εκδήλωση με τους ”Breaking Barriers” 

“Η Άλλη Πλευρά” – Απόψε   ( 20:00 – 21:30) στο Καφενείο Χαράτσι, στην οδό Επτανήσου, στην παλιά πόλη της Λευκωσίας.

Οι “Breaking Barriers” είναι ένα μουσικό συγκρότημα νέων που ζουν στην Κύπρου με πολύ διαφορετικά υπόβαθρα. Γνωρίστηκαν και έγιναν φίλοι κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων μουσικής Χιπ-Χοπ και Ραπ  που οργάνωσε η ΚΙΣΑ ως εταίρος στο έργο  I.COM – «Foster the integration of young through new communication tools» που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ. Στα εργαστήρια και με τη καθοδήγηση και βοήθεια επαγγελματιών μουσικών (Μάϊκ ΧατζημάΪκ και Τζούλιο), οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες έμαθαν πώς να δημιουργήσουν και να ηχογραφήσουν τα δικά τους τραγούδια.

Σκοπός του έργου είναι η καταπολέμηση της αρνητικής εικόνας και των λανθασμένων αντιλήψεων για τις/τους μετανάστριες/τες και πρόσφυγες που καλλιεργούνται και αναπαράγονται στην κοινωνία και η προώθηση μιας κουλτούρας σεβασμού μεταξύ όλων αλλά ιδιαίτερα των νέων, ανεξάρτητα από καταγωγή, μεταναστευτικό ή προσφυγικό υπόβαθρο, γλώσσα ή  οποιαδήποτε άλλη διαφορετικότητα.

Οι νέες και νέοι συμμετέχοντες, οι επαγγελματίες που εργάστηκαν μαζί τους και η ΚΙΣΑ σας προσκαλούν σε γιορταστική εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν οι δράσεις των εργαστηρίων.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει – 

 1. Ένα σύντομο βίντεο με στιγμές από τα εργαστήρια
 2. Παρουσίαση του “Η Άλλη Πλευρά”, το τραγούδι που δημιουργήθηκε από τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στο έργο
 3. Εκτέλεση διάφορων τραγουδιών που αρέσουν στα μέλη του συγκροτήματος σε διάφορες γλώσσες

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 99098189 η να στείλετε email στο [email protected]

Η KISA είναι μια ΜΚΟ στην Κύπρο, που ιδρύθηκε το 1998, με όραμα την προώθηση μιας ανοιχτής και all-inclusive, πολυπολιτισμικής κοινωνίας, που σέβεται και προωθεί τα δικαιώματα και την ενεργό συμμετοχή όλων.

Η KISA αγωνίζεται για την ενεργό και ισότιμη συμμετοχή των μεταναστών και των προσφύγων σε όλα τα δόρατα της ζωής, ανεξάρτητα από το μεταναστευτικό καθεστώς τους στη χώρα.

Εστιάζοντας το έργο του στη Μετανάστευση, το Άσυλο, τις Διακρίσεις, το Έγκλημα Μίσους και τη Ρητορική Μίσους, τον Ρατσισμό και την Εμπορία Ανθρώπων, οι δράσεις της KISA περιλαμβάνουν:

 • Τεκμηρίωση και ευαισθητοποίηση
 • Εκστρατείες, υπεράσπιση και κινητοποιήσεις
 • Στρατηγικές διαφορές
 • Παροχή συμβουλών, ενδυνάμωση και ανάπτυξη ικανοτήτων μεταναστών και προσφύγων
 • Δικτύωση και συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών
 • Διαβούλευση και συνεργασία με ανεξάρτητους οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων

 

Δραστηριότητες που σχετίζονται με παιδιά πρόσφυγες

 • Δραστηριότητες αναψυχής και εκπαίδευσης που προάγουν την αλληλεπίδραση/κατανόηση μεταξύ των νέων και την ένταξη των παιδιών μεταναστών και προσφύγων, όπως το Θερινό Σχολείο KISA, που διοργανώνεται για αρκετά χρόνια τον Ιούλιο και διευθύνεται από αφοσιωμένους και επαγγελματίες εθελοντές. Οι δραστηριότητες του Θερινού Σχολείου περιλαμβάνουν κάμπινγκ, περιπάτους, εκδρομές, μαθήματα φωτογραφίας και άλλες τέχνες και επισκέψεις σε μουσεία και σημεία ενδιαφέροντος.
 • Συμμετοχή σε εθνικές και ενωσιακές δράσεις/προγράμματα για την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών μεταναστών και προσφύγων, όπως το χρηματοδοτούμενο από το ΤΑΜΕ πρόγραμμα NICeR, για την προώθηση της κοινωνικής και πολιτιστικής ένταξης των παιδιών/νέων προσφύγων μέσω των παραστατικών τεχνών. Περισσότεροι από 15 νεαροί πρόσφυγες και 15 νέοι μη πρόσφυγες (αιτούντες άσυλο, μετανάστες, Κύπριοι), καθοδηγούμενοι από επαγγελματίες προπονητές συμμετείχαν σε εργαστήρια μουσικής, δράματος και ελληνικής γλώσσας, τα οποία ολοκληρώθηκαν με την τελική σκηνοθεσία θεατρικής παραγωγής.
 • Δραστηριότητες καταπολέμησης του ρατσισμού και των διακρίσεων μεταξύ των νέων, συμπεριλαμβανομένου του τουρνουά ποδοσφαίρου Score Against Racism, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Κινήματος Ανθρώπων ποδοσφαίρου.
 • Κέντρο Μεταναστών και Προσφύγων: Η KISA λειτουργεί Κέντρο Μεταναστών και Προσφύγων που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες πληροφόρησης, υποστήριξης, υπεράσπισης και διαμεσολάβησης σε μετανάστες, πρόσφυγες, θύματα εμπορίας ανθρώπων και ρατσισμού/ διακρίσεων και εθνοτικές μειονότητες γενικότερα, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών και ασυνόδευτων παιδιών που ζητούν άσυλο.
 • Έρευνες τεκμηρίωσης / χαρτογράφησης σχετικά με τα παιδιά μεταναστών και τα δικαιώματά τους
 • Συνεργασία και διαβούλευση με τον Επίτροπο για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού
 • Ευαισθητοποίηση και εκπαιδευτικές δραστηριότητες μεταξύ των νέων, όπως επισκέψεις σε σχολεία, παρουσιάσεις, εργαστήρια, συζητήσεις για τη μετανάστευση, τις διακρίσεις και τον ρατσισμό

Επαφή

KISA – https://kisa.org.cy/
Facebook: https://www.facebook.com/KISACYPRUS/
Email: [email protected]
Τηλ:+357 22878181
Fax: +357 22773039

Ντόρος Πολυκάρπου – Εκτελεστικός Διευθυντής
KISA Email: [email protected]

Share this post