«Η Ιστορία μιας εικόνας»

«Η Ιστορία μιας εικόνας»

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο και το Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα πλαίσια του 24ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου, με αφορμή τα 50 χρόνια από το θάνατο του Γ. Σεφέρη, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Η Ιστορία μιας εικόνας», την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, ώρα 20.30, στο Αρχοντικό Αξιοθέας.

 Πρόκειται για την παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου του Ευαγόρα Καραγιώργη, με δημοτική μουσική, ως «μουσικού διαλόγου» με τους πρωταγωνιστές του πίνακα του Α. Διαμαντή «Ο κόσμος της Κύπρου» και την αλληλογραφία του με τον Γ. Σεφέρη.

 Χαιρετισμούς θα  απευθύνουν ο Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και ο Iωάννης Παπαμελετίου, Πρέσβυς της Ελλάδος στην Κύπρο, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία από τον Χαράλαμπο Μπακιρτζή, Διευθυντή του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης, από τον Πέτρο Στυλιανού, Διευθυντή ορχήστρας, και από τον Μιχάλη Πιερή, Επίτιμο Καλλιτεχνικό Διευθυντή Πολιτιστικού Κέντρου. Επίσης θα ακουστούν τραγούδια.

50 χρόνια από τον θάνατο του Γ. Σεφέρη by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


 Είσοδος ελεύθερη κατόπιν κράτησης. (Πληροφορίες και κρατήσεις στο Αρχοντικό Αξιοθέας, Δευτέρα – Παρασκευή: 08.30- 14.30, τηλ: 22894531-2)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Share this post