Η ηγεσία της ΕΔΕΚ απέρριψε τις υποψηφιότητες 7 μελών για την Κ.Ε.

Η ηγεσία της ΕΔΕΚ απέρριψε τις υποψηφιότητες 7 μελών για την Κ.Ε.

Καταγγελίες για ” φασίζουσα συμπεριφορά και διά νοθείας   κατάληψη και  πλήρη έλεγχο του Κινήματος “.-Τηρήθηκαν  όλες  οι νομότυπες διαδικασίες”|, λέει ο γ.δ. της ΕΔΕΚ.

Η υπό τον κ. Σιζόπουλο ηγεσία της ΕΔΕΚ “σύρει το Κόμμα όλο και πιο βαθιά στο βάραθρο”, υποστηρίζουν επτά μέλη του Κινήματος, τα οποία σε κοινή ανακοίνωση αναφέρουν : ” Το τελευταίο κατόρθωμα της είναι η μη παραλαβή των αιτήσεων για υποβολή υποψηφιότητας για την Κεντρική Επιτροπή από 7 μέλη του Κινήματος,  τα οποία διετέλεσαν επί σειράν ετών μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ή/και του Πολιτικού Γραφείου. Ως δικαιολογία προβλήθηκε το ότι δεν παρουσιάστηκαν αυτοπροσώπως για να υποβάλουν τις υποψηφιότητες τους. Να σημειωθεί ότι το κόμμα δέχεται πάντα υποβολή υποψηφιοτήτων είτε με προσωπική παρουσία του αιτούντος, μέσω ΦΑΞ ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμα και τηλεφωνικώς όπως έγινε πριν από 20 μέρες στην Λεμεσό.

Επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά το γεγονός ότι με αντικαταστατικούς, αντιδημοκρατικούς και αυταρχικούς χειρισμούς επιχειρούν να πνίξουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην φασίζουσα συμπεριφορά τους και να πετύχουν δια νοθείας την κατάληψη και τον πλήρη έλεγχο του Κινήματος μας.

Εμείς, μαζί με πολλούς άλλους συναγωνιστές, θα αντιμετωπίσουμε τις παρανομίες του κ. Σιζόπουλου με αποφασιστικότητα και συνέπεια αξιοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο που διαθέτουμε.

Τα μέλη της ΕΔΕΚ των οποίων η υποψηφιότητα δεν έγινε αποδεκτή,

Γεωργιάδης Μιχάλης

Ιωαννίδης Αντώνης,

Κτίστης Σωκράτης

Μαυρομμάτη Λουΐζα

Πιερίδης Γιάννης

Ρούσος Χρίστος

Χριστοδούλου Πέτρος”

Στην ανακοίνωση απάντησε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΕΚ , Μορφάκης Σολομωνίδης. Σε γραπτή του δήλωση, αφού κάνει λόγο για “δήθεν παράνομη απόρριψη υποψηφιότητας επτά μελών της ΕΔΕΚ” αναφέρει: “Η ηγεσία της ΕΔΕΚ τήρησε όλες τις νομότυπες διαδικασίες ώστε να αποστερηθούν από κάποιους οι δικαιολογίες διασυρμού του κόμματος

Μετά τις συστηματικές προσφυγές διαφόρων στα δικαστήρια με κύριο στόχο τον διασυρμό του κόμματος, επικαλούμενοι μάλιστα διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα, η ηγεσία της ΕΔΕΚ τήρησε όλες τις νομότυπες διαδικασίες ώστε να αποστερηθούν από κάποιους οι δικαιολογίες διασυρμού του κόμματος που συστηματικά επιχειρείται από γνωστούς κύκλους.

 

Ως εκ τούτου η παραλαβή των αιτήσεων για υποψηφιότητα στην Κεντρική Επιτροπή και για την ηγεσία, έπρεπε να κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ανακοινωθεί και προϋπέθετε είτε προσωπική παρουσία είτε με πιστοποιημένη εξουσιοδότηση από πιστοποιών υπάλληλο.

 

Οι συναγωνιστές που προβαίνουν σε δημόσια καταγγελία δεν τήρησαν τα πιο πάνω ούτε με ενημέρωσαν για οποιοδήποτε κόλλημά τους ώστε να γίνει η όποια διευθέτηση”.

 

Share this post