Η γενική συνέλευση της ΕΣΚ ενέκρινε ομόφωνα την έκθεση δράσης για το 2023 και την οικονομική έκθεση για το 2022.

Η γενική συνέλευση της ΕΣΚ ενέκρινε ομόφωνα την έκθεση δράσης για το 2023 και την οικονομική έκθεση για το 2022.

Με την τήρηση μονόλεπτης σιγής στη μνήμη των 120 δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν σε ώρα καθήκοντος σε όλη την υφήλιο κατά το 2023 άρχισε σήμερα στη Δημοσιογραφική Εστία η 64η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου. Η συνέλευση πραγματοποίησε και συμβολική διαμαρτυρία ειδικά για τους 99 δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας τους τελευταίους μήνες. Η διαμαρτυρία έγινε στα πλαίσια της εκστρατείας αλληλεγγύης που πραγματοποιείται από όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις της Ευρώπης, ύστερα από προτροπή της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Στη Γάζα από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι σήμερα σκοτώθηκαν 92 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι, 4 Ισραηλινοί και 3 Λιβανέζοι, ενώ πολλές δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

Στο κύριο μέρος των εργασιών της η γενική συνέλευση της ΕΣΚ, ασχολήθηκε με τα εργασιακά προβλήματα και τα συνδικαλιστικά αιτήματα του δημοσιογραφικού κλάδου στην Κύπρο. Αποφασίστηκε όπως εντός των προσεχών μηνών πραγματοποιηθεί κλιμακωτή εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης, μέσω σχετικών κινητοποιήσεων, με κύριους άξονες και στόχους την επανασυνομολόγηση συλλογικών συμβάσεων, την επαναδιεκδίκηση της ΑΤΑ εκεί όπου απολέσθηκε και τη βελτίωση τόσο των συνθηκών εργασίας των δημοσιογράφων, όσο και των απολαβών τους.

Η γενική συνέλευση της ΕΣΚ ενέκρινε ομόφωνα την έκθεση δράσης του Δ.Σ. για το 2023 και την οικονομική έκθεση για το 2022.

Share this post