«Η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στη μεγάλη οθόνη

«Η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στη μεγάλη οθόνη

Mε Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα

Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Η Φόνισσα», ένα από τα κορυφαία έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, πρόκειται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τη  View Master Films  σε σκηνοθεσία  Κωνσταντίνου Βενετόπουλου  , σενάριο της  Κατερίνας Μπέη  και καλλιτεχνική διεύθυνση της  Εύας Νάθενα  . 

 Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκινούν την Άνοιξη του 2022 στη   Λακωνική Μάνη  , ενώ οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν το φθινόπωρο του 2023.

«Η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στη μεγάλη οθόνη με Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα

 

Πρωταγωνιστούν   Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (δ) και Μαρία Πρωτόπαππα (α)  . 

 

 Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κωνσταντίνος Βενετόπουλος είναι συγγραφέας, κινηματογραφιστής και υπέρμαχος των ανθρώπινων δικαιωμάτων από το 2010. Το πρώτο του ντοκιμαντέρ, «Draw with Me», που αφηγείται την ιστορία ενός τρανς εφήβου, του Μπρέντον στην πορεία αυτογνωσίας του ίδιου και της οικογένειάς του, βρέθηκε στον δρόμο για τα Όσκαρ το 202 , διαγωνιζόμενο στην κατηγορία μικρού μήκους ντοκυμαντέρ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. 

    Σύνοψη   

 Σκιάθος. Αρχές 1900. Σε ένα δυστοπικό, λαβυρινθώδη κόσμο που βουλιάζει στην θρησκοληψία, την πατριαρχία και τις δεισιδαιμονίες, η αξία της γυναίκας μετριέται με την προίκα σε χωράφια και ασπρόρουχα, κι η θέση της είναι χειρότερη από των ζώων. Το θύμα γίνεται θύτης, ο θάνατος μοιάζει λύτρωση κι η Φραγκογιαννού, αναλαμβάνει να «απελευθερώσει» τα μικρά κορίτσια από το βάρος της αδιέξοδης ζωής που τα περιμένει, μέχρι που η αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου μυστικού, απειλεί την φαινομενική ηρεμία της κοινωνίας του νησιού. 

ΠΗΓΗ: clickatlife.gr

Share this post