Η ΕΣΚ καταδικάζει τη δολοφονία της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλε

Η ΕΣΚ καταδικάζει τη δολοφονία της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλε

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ)  εκφράζει τον αποτροπιασμό και την έντονη καταδίκη του για την εν ψυχρώ δολοφονία της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλε από πυρά του ισραηλινού στρατού το πρωί της 11ης  Μαΐου 2022 στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Παλαιστίνια δημοσιογράφος, μόνιμη ανταποκρίτρια του δικτύου Al Jazeera στην περιοχή, βρισκόταν σε δημοσιογραφική αποστολή, φορούσε μπλε γιλέκο με την επιγραφή «PRESS» ιδιαιτέρως ευδιάκριτη, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

“Κανείς δημοσιογράφος δεν πρέπει να χάνει ή να διακινδυνεύει τη ζωή του σε ώρα καθήκοντος”, τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

“Η Ένωση Συντακτών Κύπρου ενώνει τη φωνή της με τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, με το Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων (PJS) και απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση αυτού του νέου ειδεχθούς εγκλήματος κατά της ελευθεροτυπίας, της ελευθερίας έκφρασης και της διεθνούς δημοσιογραφικής κοινότητας στο σύνολό της.

Οι δημοσιογράφοι είναι ταγμένοι να υπηρετούν την αλήθεια και τον απλό πολίτη σε καιρό ειρήνης και σε καιρό πολέμου, σε εμπόλεμες ζώνες και σε κατεχόμενες περιοχές. Αυτό έπραττε με ευσυνειδησία και ζήλο η Σιρίν Αμπού Άκλε για δεκαετίες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Όχθης και όχι μόνο. Οι ένοχοι για τη δολοφονία της 51χρονης Παλαιστίνιας συναδέλφου πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει για το ειδεχθές έγκλημα που διέπραξαν”.

Share this post