Η εορτή της Πεντηκοστής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η εορτή της Πεντηκοστής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας για την εορτή της Πεντηκοστής, σήμερα, 4 Ιουνίου 2023, στον Πατριαρχικό Ναό, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Φιλαδελφείας  Μελίτωνος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως  Ειρηναίου, Μύρων  Χρυσοστόμου και Ικονίου Θεολήπτου. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Παναγιώτατος προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος, κατά την οποία ανέγνωσε και τις ευχές της Γονυκλισίας. 

Παρέστησαν ο Σεβ. ΡΚαθολικός Αρχιεπίσκοπος Βίλνιους  Gintaras Grušas, Πρόεδρος του Συμβουλίου των εν Ευρώπη Επισκοπικών Συνόδων της ΡΚαθολικής Εκκλησίας, ο  ΡΚ  Ηγούμενος της Ι. Μονής Pannonhalmi της Ουγγαρίας Κύριλλος , με συνεργάτες του, ο Πρόξενος  Σταύρος Χριστοδουλίδης, εκ προσώπου της Γενικής Πρόξενου της Ελλάδος στην Πόλη, ο  Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας κ. Roman Nedilskyi, με τον Πρόξενο  Maksym Vdovychenko, ο  Πρέσβης ε.τ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., όμιλος αποφοίτων της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης, και  πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό. 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριάρχη

Share this post