Η έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Σμύρνη

Η έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Σμύρνη

Ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος θα προστεί των Ιερών Ακολουθιών στο ναΰδριο της Αγίας Φωτεινής , στην Σμύρνη, για την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση  “το Σάββατον, 13ην Μαρτίου ε.ε., της Τυρινής, εν ω μνήμην επιτελούμεν των εν ασκήσει λαμψάντων Αγίων ανδρών και γυναικών, τελείται εν τω Ιερώ ημών Ναώ Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (ώρα ενάρξεως 09:00), προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου ημών, Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Επίσης, ο Σεβ. Ποιμενάρχης ημών κ. Βαρθολομαίος, θα ιερουργήση και την Κυριακήν, 14ην ιδίου, της Τυρινής, (ώρα ενάρξεως 09:00), θέλει δε χοροστατήσει τόσον κατά τον Μ. Εσπερινόν του Σαββάτου, 13ης ιδίου, όσον και κατά τον Α΄ Κατανυκτικόν Εσπερινόν, το εσπέρας της Κυριακής (ώρα 17:00), ως και εις την Ι. Ακολουθίαν του Μ. Αποδείπνου της Καθαράς Δευτέρας και της Τρίτης της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών, 15ην και 16ην ιδίου, αντιστοίχως (ώρα ενάρξεως 17:00)”.

Ο κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας  και την περασμένη Κυριακή της Απόκρεω.

Την προηγουμένη, πρώτο  Ψυχοσάββατο του έτους,  ο κ. Βαρθολομαίος στο Κοιμητήριο της Σμύρνης τέλεσε τρισάγιο και δεήθηκε υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των ειρηνικώς κοιμηθέντων και μαρτυρικώς τελειωθέντων Σμυρναίων.

 

Επίσης,   χθες Τρίτη, μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων,  ο κ. Βαρθολομαίος λειτούργησε στην Αγία Φωτεινή και στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τέλεσε μνημόσυνο για την συμπλήρωση εννέα χρόνων (09.03.2012-09.03.2021) από την κοίμηση της λατρευτής του  μητέρας  Ελένης (το γένος Μιχαήλ Καλογήρου) από το Βελεστίνο Μαγνησίας , πατρίδα του Ρήγα Φεραίου.

Στην σελίδα του στο fb ο κ. Βαρθολομαίος ανάρτησε φωτογραφία της μητέρας του και έγραψε: “Θέλω να τιμήσω την μνήμη της και όσα μου προσέφερεν ως στοργική μητέρα με κόπους, στο πλευρό του πατέρα μου ως έντιμη σύζυγος. Παρακαλώ τους συγγενείς και φίλους να προσεύχονται για την ανάπαυσή της. Αιωνία της η μνήμη!”

 

ΦΩΤΟ: ΙΜΣ

 

Share this post