Η αστυνομία ζητεί απόσυρση του βιβλίου “Κράτος Μαφία”

Η αστυνομία ζητεί απόσυρση του βιβλίου “Κράτος Μαφία”

Ο συγγραφέας Μακάριος Δρουσιώτης δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί στο Δικαστήριο  τα γραφόμενα του.

Τρεις μήνες, μετά την κυκλοφορία του βιβλίου «Κράτος Μαφία», μέλη της αστυνομίας ζητούν την απόσυρση του από τα βιβλιοπωλεία(!), καταγγέλει ο συγγραφέας του, Μακάριος Δρουσιώτης. 

Σε γραπτή δήλωση ο Μακάριος Δρουσιώτης αναφέρει:

“Στο βιβλίο που είναι το τρίτο της τριλογίας για τη διαφθορά στην Κύπρο, καταγράφω την προσωπική μου περιπέτεια από την παρακολούθηση των επικοινωνιών μου και αναφέρομαι στην καταγγελία της υπόθεσης στον Κλάδο Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας.

Δυόμισι χρόνια μετά, οι έρευνες της αστυνομίας επέφεραν μηδενικά αποτελέσματα, παρά τα στοιχεία που τους είχα παραδώσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτω στο βιβλίο  η αστυνομία δεν έκανε την πρέπουσα διερεύνηση τόσο στην καταγγελία για παρακολούθηση των επικοινωνιών μου, όσο και τη φυσική παρακολούθηση και απόπειρα εκφοβισμού μου για να μην κυκλοφορήσω το βιβλίο.

Την απόσυρση του βιβλίου «Κράτος Μαφία» από την κυκλοφορία ζητούν, μέσω δικηγόρου, ο επικεφαλής του Κλάδου Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της αστυνομίας Αντρέας Αναστασιάδης, καθώς και τρεις υφιστάμενοι του.

Η καταφυγή των τεσσάρων στελεχών του Κλάδου Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε δικηγόρο για ένα υπηρεσιακό θέμα δεν μπορεί να έγινε χωρίς συνεννόηση με την ηγεσίας της αστυνομίας. Είναι πρωτοφανές το φαινόμενο η αστυνομία αντί να διερευνά τις υποθέσεις να απειλεί με δικαστικά μέτρα το θύμα μιας σοβαρότατης εγκληματικής ενέργειας.

Στην επιστολή, που έλαβα μέσω δικηγόρου, αναφέρεται ότι «ολόκληρο το βιβλίο»(!) και ειδικότερα τα υποκεφάλαια που αναφέρονται στην αστυνομία «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» και «επιρρίπτουν ψευδείς ευθύνες στα τέσσερα μέλη της αστυνομίας». Πέρα από την απόσυρση του βιβλίου τα μέλη της αστυνομίας ζητούν τροποποίηση ή αφαίρεση των συγκεκριμένων κεφαλαίων, δημόσια απολογία, καθώς και χρηματική αποζημίωση: «Σε περίπτωση που προβείτε στις ως άνω ενέργειες θα μεριμνήσετε όπως γίνει επικοινωνία μαζί μας, με σκοπό την από μέρους σας καταβολή αποζημίωσης για τη μέχρι σήμερα δυσφήμιση τους». Στην επιστολή αναφέρεται ότι σε περίπτωση άρνησης συμμόρφωσης, τα τέσσερα μέλη της αστυνομίας μου υποβάλλουν ότι θα καταχωρήσουν αγωγή εναντίον μου και ότι θα αιτηθούν διάταγμα από το δικαστήριο για απαγόρευση κυκλοφορίας του βιβλίου. Επειδή στην άνευ ημερομηνίας επιστολή δεν προσδιορίζεται κανένα χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου μου ζητείται να συμμορφωθώ, δηλώνω δημόσια ότι δεν έχω καμιά πρόθεση να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις τους και ότι είμαι έτοιμος να υπερασπιστώ τα γραφόμενα μου”.

Share this post