Η Αρχιεπισκοπή για τις καταγγελίες γυναίκας εις βάρος πρώην Μητροπολίτη για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα εναντίον της.

Η Αρχιεπισκοπή για τις καταγγελίες γυναίκας εις βάρος πρώην Μητροπολίτη για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα εναντίον της.

Η Εκκλησία έχει τις δικές της δικαστικές διαδικασίες, που ενεργοποιούνται, εφόσον στοιχειοθετείται υπόθεση εναντίον μέλους της, ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκκλησιαστική πηγή σε σχέση με τις καταγγελίες γυναίκας ότι ιερωμένος, που κατείχε εκκλησιαστικό αξίωμα, είχε διαπράξει σεξουαλικής φύσεως αδικήματα εναντίον της.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως την περασμένη βδομάδα κλιμάκιο της Αστυνομίας μετέβη στην Αρχιεπισκοπή για συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β`, ώστε αυτός να καταθέσει τι γνωρίζει για την υπόθεση αυτή. Σημείωσε ακόμη πως η γυναίκα αυτή είχε προβεί στην καταγγελία αυτή και πριν κάποια χρόνια στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος ωστόσο δεν έκρινε την μαρτυρία της ως αξιόπιστη.

 

Υπογράμμισε, παράλληλα, πως εφόσον υπάρχουν αξιόπιστες μαρτυρίες και επαρκή στοιχεία ο Αρχιεπίσκοπος «δεν χαρίζεται» ειδικά σε ό,τι αφορά τέτοιου είδους παραπτώματα.

Πρέπει να κατατεθούν τα στοιχεία και να δούμε το αποτέλεσμα αστυνομικής έρευνας. Όταν η αστυνομική έρευνα προχωρήσει και δείξει ότι υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες ώστε να στοιχειοθετείται μια υπόθεση, η Εκκλησία πάντοτε βλέπει τα θέματα αυτά που αφορούν μέλη της, ανέφερε η εκκλησιαστική πηγή.

Πρόσθεσε πως η Εκκλησία «έχει το δικό της δικαστήριο έχει Επιτροπή που ορίζεται από την Ιερά Σύνοδο που εξετάζει μαρτυρίες, έγγραφα, αποδεικτικά στοιχεία, υλικό κ.λπ».

Σημείωσε περαιτέρω πως «κάθε Μητρόπολη έχει το δικό της δικαστήριο για τους δικούς τους ιερωμένους. Η ποινή, που μπορεί να επιβάλει ένας Μητροπολίτης από μόνος του φτάνει μέχρι έξι μήνες αργία. Δεν μπορεί να καθαιρέσει από μόνος του. Για να προβεί σε μεγαλύτερες ποινές δηλαδή επ’ αόριστο αργία, η καθαίρεση κ.ο.κ πρέπει ο Μητροπολίτης  αυτός να φέρει το θέμα στη Σύνοδο για να το εξετάσει η αρμόδια Επιτροπή της Συνόδου, που αποτελείται από αρχιερείς, αλλά και από κληρικούς-νομικούς», πρόσθεσε.

Στομεταξύ “Ο Φιλελεύθερος” γράφει σήμερα ότι και άλλη  προφορική καταγγελία εναντίον του ίδιου πρώην Μητροπολίτη έγινε  από Κύπρια, που ζει στο εξωτερικό και η οποία υποστηρίζει ότι παρενοχλήθηκε όταν ήταν νυμφευμένη στην Αμερική. Η ίδια ζει τώρα σε άλλη χώρα του εξωτερικού και δηλώνει πρόθυμη να έρθει στην Κύπρο για να καταθέσει. Χθες ανακριτές επρόκειτο να έρθουν σε επικοινωνία μαζί της για να κλείσουν ραντεβού, ώστε να έρθει και να καταγγείλει τα όσα αναφέρει δημόσια. Σημειώνεται ότι τρίτη γυναίκα, αν και βγήκε δημόσια και προέβη σε καταγγελία κατά του πρώην ιεράρχη, εντούτοις δεν επιθυμεί να δώσει κατάθεση. 

 

Share this post