Η αναλγησία της Ε.Ε. στην τραγωδία των σεισμόπληκτων της Συρίας

Η αναλγησία της Ε.Ε. στην τραγωδία των σεισμόπληκτων της Συρίας

Του Αριστείδη Χ. Βικέτου

Τις τελευταίες μέρες ζούμε την τραγωδία , που βιώνουν συνάνθρωποι μας  στην Τουρκία και στην Συρία εξαιτίας των καταστροφικών σεισμών.

Στην περίπτωση της Τουρκίας η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε), πράττοντας ορθά έστειλε συνεργεία διάσωσης και ανθρωπιστική βοήθεια. Όμως , η «ευαίσθητη» Ε.Ε. παραμένει ανάλγητη μπροστά στο δράμα των Σύρων. Αυτοί είναι παιδιά «ενός άλλου Θεού». Ούτε συνεργεία διάσωσης , ούτε ανθρωπιστική βοήθεια έστειλε η Ε.Ε. , που πρεσβεύει , όπως διατείνεται, τον ουμανισμό .

Με πρόσχημα τις κυρώσεις κατά του καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ, Ε.Ε. και ΗΠΑ δείχνουν ένα απάνθρωπο και ιταμό πρόσωπο .  Με την στάση τους αυτοί δεν τιμωρούν τον Άσαντ, αλλά σεισμόπληκτους. Σε αυτούς ο «πολιτισμένος» κόσμος γύρισε την πλάτη, αφήνοντας τους αβοήθητους.

Περίπου 298.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, λόγω του φονικού σεισμού. Η Τουρκία άνοιξε τα σύνορα της για να δεχθεί πολλούς από αυτούς. 

Άραγε στην περίπτωση αυτή ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ, που προβλέπει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, είναι ήσσονος σημασίας της απόφασης για τις κυρώσεις κατά του καθεστώτος;

  ΗΠΑ και Ε.Ε. «έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους» την έκκληση του γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες,  για την άρση των κυρώσεων κατά της Συρίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση της Συρίας μετά τον καταστροφικό σεισμό ξεπερνά τις προσδοκίες και ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι χώρες σε όλο τον κόσμο να βοηθήσουν.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε επίσης την άρση των κυρώσεων κατά της Συρίας. Επίσης, ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Γκέιρ Πέντερσεν, δήλωσε ότι οι Σύροι, που χτυπήθηκαν  από τον σεισμό χρειάζονται «τα πάντα χωρίς εξαίρεση» αναφορικά με την βοήθεια.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας  η κατάσταση στην  Συρία, μετά τον καταστροφικό σεισμό, είναι τραγικότατη και αποτελεί  επιτακτική ανάγκη όλες οι χώρες να βοηθήσουν.

Ειδικά για την στάση της Ε.Ε. την μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν η Γερμανία και η Γαλλία. Αυτή είναι η Ευρώπη των λαών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Δυστυχώς , αποδεικνύεται ότι στην Ε.Ε. υπάρχει ανηθικότητα και απανθρωπιά. Η Ε.Ε. αυτοεξεφτελίστηκε!

Τα κόκαλα του Ρομπέρ Σουμάν, του  αρχιτέκτονα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, τρίζουν , βλέποντας το έγκλημα της Ε.Ε. κατά των σεισμόπληκτων της Συρίας. 

Share this post