Η Αλίκη Στυλιανού ανέλαβε το πηδάλιο του ΓΤΠ

Η Αλίκη Στυλιανού ανέλαβε το πηδάλιο του ΓΤΠ

“Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντοτε ανοικτή, χωρίς διακρίσεις”.

Δικαιομένη από την Δικαιοσύνη η Αλίκη Στυλιανού ανέλαβε σήμερα ως Διευθύντρια ΓΤΠ Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. Οι λειτουργοί του ΓΤΠ  πολλοί  την γνωρίζουν γιατί υπήρξε παλαιότερα συνάδελφος τους –  υποδέχθηκαν την νέα διευθύντρια στο αμφιθέατρο του Γραφείου. Στην συγκέντρωση για την υποδοχή και την ανάληψη των καθηκόντων της ήταν παρών ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών,   Κώστας Κωνσταντίνου, ο οποίος την  καλωσόρισεκαι της ευχήθηκε καλή επιτυχία.

ΦΩΤΟ: Α. Βικέτος

Επίσης , ο κ. Κωνσταντίνου, ευχαρίστησε την Ελέγκω Φραγκουλίδου για την θετική συνεισφορά της τα τελευταία χρόνια  ως αναπληρώτρια διευθύντρια. Η Ε. Φραγκουλίδου (φωτο:δεξιά) καλοσώρισε θερμά και αυτή την Αλ. Στυλιανού

Στην ομιλία της η Αλίκη Στυλιανού, εξέφρασε  την μεγάλη της χαρά,  που , όπως είπε, “βρίσκομαι πίσω στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το οποίο μου φέρνει τόσες πολλές αναμνήσεις”.

Επίσης , ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου για την παρουσία του εδώ σήμερα, η οποία, σημείωσε , ” τιμά τόσο το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών όσο και εμένα προσωπικά”. Θερμές ευχαριστίες είπε ότι  οφείλει  στην Ελέγκω Φραγκουλίδου, που διοικούσε το Γραφείο τα τελευταία χρόνια και δημιούργησε συνθήκες ομαλής μετάβασης.Στην συνέχεια η Αλίκη Στυλιανού επεσήμανε:

“Είναι, λοιπόν, μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ και να συμμετέχω σε μια τόσο επιφανή ομάδα συναδέλφων. Χαιρετώ όλους σας.

Κατά την περίοδο απουσίας μου από το Γραφείο, έχω πάρει τρία μαθήματα από τις κρίσεις που κλήθηκα να διαχειριστώ και τις οποίες θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας: Πρώτον, η ανάγκη ύπαρξης δομής, υποδομής και σχεδιασμού σε οποιοδήποτε τομέα και αν είναι αυτός, διαφορετικά δεν υπάρχει πλαίσιο. Στη συνέχεια, η σημασία της αξιοπιστίας είτε πρόκειται για πρόσωπα είτε για θεσμούς ιδιαίτερα σε περιόδους μεγάλης αβεβαιότητας. Τέλος, η σημασία της προσαρμογής, ή αν προτιμάτε, της μεταρρύθμισης έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η αναγκαία ευθυγράμμιση στα νέα δεδομένα και να επιτυγχάνεται πρόοδος. Διότι, σίγουρα, δεν μπορούμε να προβλέπουμε τα πάντα, ούτε να τα προλαβαίνουμε, αλλά, σίγουρα, από εμάς εξαρτάται πως τα διαχειριζόμαστε.

Σε ότι αφορά το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, επιθυμία  και στόχος μου είναι σε αυτή την πορεία να είμαστε όλοι μαζί έστω και αν δεν έχουμε όλοι, όλες τις φορές τις ίδιες ακριβώς απόψεις. Διότι, όταν βρεθεί σημείο σύγκλισης διαφορετικών απόψεων, τα αποτελέσματα είναι ευεργετικά για όλους.

Γνωρίζω από πρώτο χέρι το τι μπορεί να προσφέρει και τι να παράξει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών. Σήμερα, βρίσκομαι εδώ ακριβώς επειδή θήτευσα σε αυτό το Γραφείο. Έμαθα δίπλα από εμπνευσμένους ανθρώπους με γνώσεις, ταλέντο, αγάπη για δημιουργία. Με σεβασμό στον συνάνθρωπο και τον συνάδελφο. Διότι οι άνθρωποι έρχονται πρώτα. Σε αυτό το Γραφείο, είχα όλες τις ευκαιρίες για να αποκτήσω γνώσεις, εμπειρίες, να δημιουργήσω, να προσφέρω στην υπηρεσία μου και το κοινωνικό σύνολο. Διαβεβαιώνω ότι τις ίδιες ευκαιρίες θα έχετε και εσείς.

Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντοτε ανοικτή, χωρίς διακρίσεις. Θα με βλέπετε να κυκλοφορώ στους διαδρόμους, στα γραφεία σας, επειδή είναι σημαντικό για μένα να επικοινωνείτε μαζί μου με ειλικρίνεια, χωρίς φόβο. Θέλω να γνωρίζω τις απόψεις σας, τις οποίες σας παρακαλώ να εκφράζετε απροσωπόληπτα και επαγγελματικά. Διότι, όπως παντού, υπάρχει ελευθερία αλλά υπάρχει και τάξη. Διαφορετικά επικρατεί χάος.

Να γνωρίζετε ότι η συνεργασία μου είναι δεδομένη. Πιστεύω ειλικρινά ότι η επικοινωνία και συνεργασία έχουν πάντοτε ευεργετικά αποτελέσματα για όλα τα μέρη,  για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και κατ’ επέκταση τους φορολογούμενους πολίτες, τους οποίους υπηρετούμε.

Έχω την πεποίθηση ότι το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών δεν είναι ένα άτομο, δεν είναι μερικοί από εμάς, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών είμαστε όλοι εμείς, δεν περισσεύει κανένας.

Λέγεται ότι «η εμπιστοσύνη χρειάζεται χρόνια για να χτιστεί και δευτερόλεπτα για να χαθεί». Στοχεύω στο πρώτο, όση σκληρή δουλειά και αν απαιτείται από εμένα.  

Καταλήγοντας, βέβαια, θα αναφερθώ στη γνωστή ρήση ότι «η πράξη είναι καλύτερη από τα λόγια» και όλα θα επαληθευτούν στην πορεία.

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας”.*Video : ΓΤΠ

Share this post