Η Άγκυρα εντείνει τις απειλές κατά Ελλάδας-Κύπρου

Η Άγκυρα εντείνει τις απειλές κατά Ελλάδας-Κύπρου

 “Η Ελλάδα παίζει λάθος παιχνίδι. Κάνει παιχνίδια που ξεπερνάνε το μπόι της” , δήλωσε ο ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ. 

“Την προειδοποιούμε την Ελλάδα, αυτό το παιχνίδι που πάτε να παίξετε μπορεί να μετατραπεί σε ελληνική τραγωδία. Δεν θα είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Δεν θα επιτρέψουμε να παίζεται ελληνικό θέατρο μέσω της διπλωματίας», απείλησε και πρόσθεσε:  «Δεν έχουμε κάτι να σας παραχωρήσουμε στην ¨Γαλάζια Πατρίδα, στην Πατρίδα των Αιθέρων, ούτε στην Πατρίδα της Ξηράς¨. Αν μιλάτε για δικαιοσύνη σας υπενθυμίζουμε πως την υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο την έχουμε κηρύξει το 2004, το 2013, και το 2019. Η δράση του Ορούτς Ρείς το Γιαβούζ και το Μπαρμπαρός είναι εντός της ¨Γαλάζιας Πατρίδας¨ μας και το Ναυτικό μας τους προστατεύει με αυτό το στόχο. Ελληνες και Ελληνοκύπριοι βγάλτε μέσα από τους κωδικούς σας την εχθρότητα εναντίον των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων. Αν θέλετε σταθερότητα ελάτε να μιλήσετε με εμάς». 

Πρόεδρος Βουλής Αιγύπτου

«Σύμφωνη με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά και με το Διεθνές Δίκαιο είναι η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων. Οπότε, καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει εργασίες επιθεώρησης στη Μεσόγειο», επεσήμανε ο πρόεδρος της Αιγυπτιακής Βουλής, Άλι Άμπντελ Άαλ, κατά τη συζήτηση της ολομέλειας του Σώματος που ενέκρινε τη συμφωνία.

«Ο πλούτος της Μεσογείου ώθησε ορισμένους να ενεργήσουν με προκλητικό τρόπο στα χωρικά ύδατα και στις οικονομικές ζώνες που σχετίζονται με ορισμένες χώρες», συμπλήρωσε ο κ. Άλι Άμπντελ Άαλ.

«Αυτή η συμφωνία έρχεται να κλείσει την πόρτα σε όλους εκείνους, που προσπαθούν να εξερευνήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο με προκλητικό τρόπο» κατέληξε.

Share this post