Γιώργος Βαρνάβα: “Δεν νοείται μέλος του Κοινοβουλίου να παρακινεί το λαό σε παρακοή των θεσμών”.

Γιώργος Βαρνάβα: “Δεν νοείται μέλος του Κοινοβουλίου να παρακινεί το λαό σε παρακοή των θεσμών”.

Λύπη για το γεγονός ότι αυτές τις μέρες ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ ,  Μαρίνος Σιζόπουλος, ” αγνοεί επιδεικτικά την απόφαση του δικαστηρίου για αναβολή της Επαρχιακής Εκλογικής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας και δη της εκλογικής διαδικασίας”, εκφράζει ο ανθυποψήφιος του , πρώην βουλευτής, Γιώργος Βαρνάβα. “Τυχόν παρακοή της δικαστικής απόφασης, συνιστά συνειδητή παράβαση των θεσμών από ένα δημόσιο πρόσωπο, στο οποίο η κοινωνία ανέθεσε να νομοθετεί. Δεν νοείται μέλος του Κοινοβουλίου να παρακινεί το λαό σε παρακοή των θεσμών, καλώντας τα μέλη της ΕΔΕΚ να συμμετάσχουν στην Συνδιάσκεψη αυτή και η οποία εάν διεξαχθεί θα είναι παράνομη”, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση.     Στην δήλωση σημειώνονται και τα ακόλουθα: 
“Με αγωνία παρακολουθώ τις τελευταίες ώρες τις εξελίξεις εντός του Κινήματος μας και ιδιαίτερα μετά την επιστολή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, συναγωνιστή Μιχάλη Τερέπεη, στις 29 Σεπτεμβρίου, η οποία με στοιχεία επιβεβαιώνει τα όσα εγώ προσωπικά υπογράμμιζα σε επιστολές μου και δημόσιες δηλώσεις μου για την φανερή παραποίηση και πλαστογραφηση του Μητρώου Μελών του Κινήματος μας από τον Μαρίνο Σιζοπουλο και τους συνεργάτες του. 
Επίσης η έκδοση διατάγματος από το δικαστηρίο, στο οποίο προσέφυγαν οι συναγωνιστές Ανδριανη Οδυσσέως, Ηλίανα Καναρά και Νίκος Νικολάου, το οποίο αναστέλλει την διεξαγωγή της Επαρχιακής Εκλογικής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας, η οποία θα διεξαγόταν αύριο, είναι το επισφράγισμα της ξεκάθαρης τοποθέτησης μου για πλαστογράφηση και παραποίηση του Μητρώου Μελών. Η πράξη αποσκοπεί στην αλλοίωση της βούλησης των πραγματικά ΕΔΕΚιτών. 
Επειδή, μετά την δικαστική απόφαση ο Μαρίνος Σιζόπουλος και οι συνεργάτες του κάνουν αναφορά σε “πρωτοφανή οργανωμένη φραξια “, όπως επίσης στο γεγονός ότι οι συναγωνιστές προσέφυγαν στο δικαστήριο ώστε να αποφύγουν την ήττα στην οποία θα υπόκεινταν, έχοντας υπόψη τα αποτελέσματα της Πάφου και της Λεμεσού, θα ήθελα να θυμίσω τα ποιο κάτω: 
1) Πριν ακόμη διεξαχθεί η οποιαδήποτε Επαρχιακή Συνδιάσκεψη, στις 30 Αυγούστου έστειλα επιστολή στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων ζητώντας την εξέταση του Μητρώου Μελών το οποίο παρέλαβε αντικαταστατικά από τον Μαρίνο Σιζοπουλο, γιατί υπήρχαν εγκυρότατες υποψίες για πλαστογράφηση και παραποίηση του Μητρώου Μελών. Στις 31 Αυγούστου απέστειλε επιστολή στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων με το ίδιο περιεχόμενο και ο δικηγόρος μου. Την 1η Σεπτεμβρίου λάβαμε αρνητική απάντηση. 
2) Στις 3 Σεπτεμβρίου η συναγωνίστρια Ανδριανή Οδυσσέως απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα σε όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ώστε να μαζευτούν οι ανάλογες υπογραφές βάσει του καταστατικού για να συνέλθει το συλλογικό αυτό όργανο και να εξετάσει το Μητρώο Μελών. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος αντί να σεβαστεί τα μέλη της Κ.Ε απέτρεψε αυτή τη Συνεδρία ασκώντας πίεση σε τέσσερα μέλη προκειμένου να αποσύρουν την υπογραφή τους. 
3) Στις 6 Σεπτεμβρίου απέστειλα επιστολή στον Μαρίνο Σιζοπουλο στην οποία επικαλούμενος την ενότητα του Κινήματος του πρότεινα οι εκλογικές διαδικασίες να διεξαχθούν με το Μητρώο Μελών του 2015 με το οποίο κέρδισε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και με το λεγόμενο “επικαιροποιημενο” μητρώο να ασχοληθεί η νέα ηγεσία του Κινήματος. Καμία απάντηση δεν έλαβα στην επιστολή μου αυτή. 
Τίθεται ένα τεράστιο ερωτηματικό. Γιατί τόση επιμονή απο πλευράς Μαρίνου Σιζόπουλου να μην διεξαχθεί ο έλεγχος στο Μητρώο Μελών; 
Θέλω να στείλω το μήνυμα σε κάθε Εδεκιτη και Εδεκιτισα ότι το Κίνημα μας έδωσε αιματηρούς αγώνες για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των Θεσμών της και ότι αυτή η πράξη στρέφεται ενάντια όλων των σοσιαλιστικών και δημοκρατικών αρχών και ιδεών που υπερασπίστηκαν για τόσα χρόνια ο Ηγέτης μας Βάσος Λυσσαριδης και όλοι οι υπόλοιποι συναγωνιστές μας που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια τους την ζωή.
Επαναλαμβάνουμε ότι για εμάς η ενότητα δεν είναι απλά ένα εύηχο σύνθημα. Οι πιο πάνω πρωτοβουλίες, που δυστυχώς δεν έτυχαν καμίας ανταπόκρισης, φανερώνουν την ξεκάθαρη πρόθεση μας να λυθεί το ζήτημα εσωκομματικά. 
Ο κόσμος της ΕΔΕΚ μπορεί να κρίνει πλέον ποιος είναι αυτός που μπορεί πραγματικά να επανενώσει το κίνημα στη βάση της συλλλογικότητας και της συναγωνιστικότητας”.

 

Share this post