Για πρώτη φορά παραδοσιακός Μουσουλμανικός Γάμος στο Τμήμα Φυλακών (Βίντεο)

Για πρώτη φορά παραδοσιακός Μουσουλμανικός Γάμος στο Τμήμα Φυλακών (Βίντεο)

Σεβασμός στη διαφορετικότητα μεταξύ άλλων σημαίνει και σεβασμός στη θρησκευτική ελευθερία

Στο πλαίσιο του σεβασμού στην ανθρώπινη αξία και διαφορετικότητα και ειδικότερα του σεβασμού στη θρησκευτική ελευθερία, τελέστηκε στο Τμήμα Φυλακών παραδοσιακός Μουσουλμανικός γάμος, τηρώντας όλα τα θρησκευτικά έθιμα.

Η τέλεση του γάμου έγινε από τον Ιμάμη και σε αυτή παρευρέθηκαν συγγενείς του κρατούμενου και της συζύγου του, το παιδί τους, καθώς και άλλοι κρατούμενοι. Στην τελετή ήταν παρούσα η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους,  κάτοχος κάτοχος Πτυχίου Νομικής και Μεταπτυχιακού στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, καθώς και Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.  Η κυρία Αριστοτέλους συνέβαλε καθοριστικά  στη σύνταξη του Στρατηγικού Σχεδίου του Τμήματος Φυλακών και από τα τέλη Οκτωβρίου του 2014 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή Φυλακών. 

Στο ίδιο πλαίσιο, έχουν τελεστεί αρκετοί θρησκευτικοί γάμοι και βαφτίσεις Χριστιανών Ορθόδοξων, Καθολικών και Ευαγγελιστών, καθώς και πολιτικοί γάμοι και Σύμφωνα Συμβίωσης αλλοδαπών και Κύπριων.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: “Τα τελευταία σχεδόν επτά χρόνια, η Διεύθυνση των Φυλακών επέτρεψε την ανεξιθρησκεία στις Φυλακές, διαφυλάσσοντας το δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία όπως και όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία είναι απόλυτα συνυφασμένα και σχετικά μεταξύ τους.  Όλοι οι έγκλειστοι έχουν το δικαίωμα να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και να έχουν επαφή με τους θρησκευτικούς τους εκπροσώπους όποτε επιθυμούν.

Η διευθύντρια των Φυλακών , Άννα Αριστοτέλους, με την νύφη και τον γαμπρό

Στο Τμήμα Φυλακών, ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές, ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα, γίνεται πράξη στην καθημερινότητα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής των έγκλειστων ανθρώπων, καλλιεργώντας υγιείς στάσεις ζωής και καταργώντας στερεότυπα, προκαταλήψεις και ανισότητες.

Όλοι οι άνθρωποι – έγκλειστοι και ελεύθεροι – είναι διαφορετικοί, μοναδικοί, αλλά ίσοι, και έχουν τα ίδια δικαιώματα χωρίς καμία διάκριση”.

ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ: ΤΜΗΜΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Share this post