Για πρώτη φορά γυναίκα στην ηγεσία του ΔΗΣΥ

Για πρώτη φορά γυναίκα στην ηγεσία του ΔΗΣΥ

Η Αννίτα Δημητρίου πρόεδρος του ΔΗΣΥ με 69,18%- “Εδώ είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ενωμένος και ισχυρός”.

 

H πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, είναι από το απόγευμα η πρώτη γυναίκα πολιτικός στην ηγεσία μεγάλου κόμματος.  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκτακτης Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης του ΔΗΣΥ για την εκλογή προέδρου του κόμματος η Αννίτα Δημητρίου εξασφάλισε το 69,18% των ψήφων, ενώ ο ανθυποψήφιός της Δημήτρης Δημητρίου έλαβε το 30,82%.

Η   νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ευχαρίστησε τον Δημήτρη Δημητρίου για τον αγώνα πού δόθηκε, όπως  και τα στελέχη και μέλη του κόμματος.   “Σε αυτή την προσπάθεια ανανέωσης και εκσυγχρονισμού  για να μείνει ο ΔΗΣΥ ενωμένος , ισχυρός και πρωταγωνιστής στα πολιτικά δρώμενα, δεν περισσεύει κανείς”, τόνισε.

Την Αννίτα Δημητρίου συνεχάρη τηλεφωνικώς ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επικοινώνησε και με τον Δημήτρη Δημητρίου. Επίσης , την συνεχάρη ο ο ανθυποψήφιός της Δημήτρης Δημητρίου.

Η νέα πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξασφάλισε 13.944 ψήφους ενώ ο ανθυποψήφιός της 6.381 ψήφους.

 

Στην Έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα βάσει της σχετικής καταστατικής πρόνοιας, ψήφισαν 20.734 μέλη ποσοστό 40,9% των μελών του ΔΗΣΥ. Έγκυρα ψηφοδέλτια, 20.652. Άκυρα ψηφοδέλτια, 53. Λευκά ψηφοδέλτια 29. Έλαβαν: Αννίτα Δημητρίου, 14.287 ψήφους. Ποσοστό 69,18%. Δημήτρης Δημητρίου, 6.365 ψήφους. Ποσοστό 30,82%. 


 

Share this post