Για πράξεις διαφθοράς κατηγορεί ο Ευστάθιος Ευσταθίου Σαββίδη-Αγγελίδη. Ο ageliaforos αποκαλύπτει επιστολή

Για πράξεις διαφθοράς κατηγορεί ο Ευστάθιος Ευσταθίου Σαββίδη-Αγγελίδη. Ο ageliaforos αποκαλύπτει επιστολή

Καταλογίζει σε Γενικό Εισαγγελέα και στον Βοηθό Γενικού Εισαγγελέα τη μη καταχώριση ποινικής υπόθεσης σε βάρος Ρώσου ολιγάρχη  και την αναστολή ιδιωτικής ποινικής δίωξης.-Νομική Υπηρεσία απορρίπτει τις κατηγορίες. 

Καταγγελία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε βάρος των επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, Γιώργο Σαββίδη και Σάββα Αγγελίδη( ΕΠΑΝΩ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) αντίστοιχα, για υπόθεση που αφορά κατ’ ισχυρισμό υπεξαίρεση 113.4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ἐγκριτος νομικός και επί σειρά ετών βουλευτής , Ευστάθιος Ευσταθίου, με επιστολή του (το πλήρες κείμενο πιο κάτω) την περασμένη Παρασκευή προς τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, που κοινοποίησε στο Προεδρικό μαζί με συμπληρωματικό σημείωμα, αναφέρεται λεπτομερώς στον τρόπο που έτυχε χειρισμού καταγγελία σε βάρος 60χρονου γνωστού Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Oleg Viktorovich Boyko και καταλογίζει σε λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας πράξεις διαφθοράς.

Ταυτόχρονα, κάνει λόγο για ενδεχόμενη σκοπιμότητα από πλευράς των δύο πρώτων τη τάξει αξιωματούχων της Γενικής Εισαγγελίας από τη στιγμή που ενέκριναν χειρισμούς υφισταμένων τους. Από τα πυρά του δεν ξεφεύγουν ούτε ανακριτές της Αστυνομίας.  Η Νομική Υπηρεσία υποστηρίζει ότι “ο κ. Ευσταθίου προσπαθεί να εξασκήσει πιέσεις, με διάφορους τρόπους, προκειμένου να πετύχει εκείνο που κατά τη γνώμη του εξυπηρετεί τον πελάτη του”.
Ο Ευστάθιος Ευσταθίου

Τα όσα προσάπτει στους προαναφερθέντες ο κ. Ευσταθίου έχουν να κάνουν, με την ματαίωση εντάλματος σύλληψης του εν λόγω Ρώσου μεγαλοεπενδυτή, τη μη καταχώριση ποινικής υπόθεσης σε βάρος του και τέλος την πρόσφατη απόφαση των Σαββίδη και Αγγελίδη στις 16 Ιανουαρίου για αναστολή ιδιωτικής ποινικής δίωξης εναντίον του καταγγελλόμενου.

Ο κ. Ευσταθίου ενεργεί ως δικηγόρος έτερου Ρώσου επιχειρηματία. Όπως υποστηρίζει ο Ευστάθιος Ευσταθίου η κλοπή της περιουσίας του πρώτου από τον Boyko καταγγέλθηκε στο Αρχηγείο της Αστυνομίας το 2016. Προσθέτει ότι «αφού επί τέσσερα χρόνια ο καταγγελθείς απέφευγε την ανάκρισή του» αξιωματικός του Σώματος (2020) με βάση το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης αποτάθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του 60χρονου επιχειρηματία, το οποίο αργότερα μετετράπηκε σε διεθνές (ερυθρά αγγελία).

Ο Ευστάθιος Ευσταθίου που διατυπώνει τη θέση ότι βρετανικό δικαστήριο αναδεικνύει τον αρνητικό ρόλο του καταγγελλόμενου, ο οποίος –κατά τους ισχυρισμούς του- σύμφωνα με την ετυμηγορία χειραγώγησε τις διωκτικές Αρχές της Ρωσίας στρέφοντάς τις χωρίς στοιχεία εναντίον του πελάτη του, επισυνάπτει και αρνητικά δημοσιεύματα διεθνώς σε βάρος του Ρώσου ολιγάρχη.

Συνδέει, επίσης, την υπόθεση αυτή με τις κακές πρακτικές που ακολουθήθηκαν στην Κύπρο με Ρώσους επιχειρηματίες και οι οποίες, στη βάση των όσων υποστηρίζει, εξέθεσαν την πατρίδα μας. Διατυπώνει, ακόμη, τη θέση ότι ο 60χρονος συνδέεται με πρόσωπα που έχουν στοχοποιήσει την Κύπρο, όπως οι Ρόμαν Αμπράμοβιτς και Άλισερ Ουσμάνοφ.

ΦΩΤΟ: oleg-boyko.com

Παρατίθεται αυτούσιο το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Ευστάθιου Ευσταθίου

 

Η επιστολή καταπέλτης by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Τοποθέτηση Νομικής Υπηρεσίας

Η Νομική Υπηρεσία, σχολιάζοντας την επιστολή , σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρει “Με λύπη διαπιστώνουμε ότι, για άλλη μια φορά, λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας αποτελούν στόχο ανυπόστατων ισχυρισμών, διότι κάποιοι παραπονούμενοι δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις τους.

Η καταγγελία του πελάτη του κ. Ευσταθίου υποβλήθηκε το 2016. Έκτοτε απασχόλησε δικονομικά τα δικαστήρια της ΚΔ και τελικά τον Ιούνιο 2021, με αιτιολογημένη απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, ο κ. Ευσταθίου ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει επαρκής μαρτυρία για έναρξη ποινικής υπόθεσης στην Κύπρο.

Ο κ. Ευσταθίου, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε ισχυριζόμενη διαφθορά λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, η οποία, εξ όσων αντιλαμβανόμαστε, την απέρριψε. Έκτοτε, ο κ. Ευσταθίου προσπαθεί να εξασκήσει πιέσεις, με διάφορους τρόπους, προκειμένου να πετύχει εκείνο που κατά τη γνώμη του εξυπηρετεί τον πελάτη του.

Όλες οι επιστολές του κ. Ευσταθίου έχουν απαντηθεί δεόντως και η παρούσα αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια εξάσκησης πίεσης στη Νομική Υπηρεσία για ανατροπή της απόφασής της”.

Ε. Ευσταθίου: Η Ν.Υ. δεν έδωσε απάντηση

Η Νομική Υπηρεσία ποσώς απαντά για ποιό λόγο διακόπηκε η δίκη στο Δικαστήριο, δήλωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ-1, ο Ε. Ευσταθίου.

Share this post