Γενναία απὀφαση Κύκκου Νικηφόρου . Θα συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο

Γενναία απὀφαση Κύκκου Νικηφόρου . Θα συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο

Τέρμα στην αντίθεση του στο θέμα της μνημόνευσης του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου  , την οποία είχε  είχε από το 2020, θέτει ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος. 

Την Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023, θα συλλειτουργήσει και θα μεταλάβει από το Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο, πράγμα, που δεν είχε κάνει από την ημέρα της εκλογής του και ούτε επί των ημερών του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου Β’. 

Ο κ. Νικηφόρος επιβεβαίωσε έμμεσα την θετική εξέλιξη, προσερχόμενος στο προεδρικό για να πάρει μέρος στην συνάντηση των κοινοταρχών της Επαρχίας του με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη. 

Σε σχετική  ερώτηση από της ιστοσελίδας μας ageliaforos.com ο κ. Νικηφόρος απάντησε: “Κάντε υπομονή μέχρι την Κυριακή. Επιφυλάσσονται εκπλήξεις”.  Για το ενδεχόμενο του συλλείτουργου είχαμε γράψει από τις 13 του περασμένου Ιουνίου. 

Το συλλείτουργο θα γίνει στον Κύκκο στην κεντρική Μονή και θα ακολουθήσει το 46ο Μμημόσυνο του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και πρώτου προέδρου της Δημοκρατίας κυρού  Μακαρίου του Γ΄. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Από την Αρχιεπισκοπή ανακοινώθηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος  Γεώργιος την Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023, θα προστεί Αρχιερατικού Συλλειτούργου στην Ιερά Μονή Κύκκου, συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου και λοιπών Αρχιερέων. 

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι άλλοι Αρχιερείς θα είναι οι Κιτίου Νεκτάριος, Λεμεσού Αθανάσιος, Κωνσταντίας Βασίλειος  και Ταμασσού Ησαΐας. 

Α Χ. Βικέτος

* Πληροφορίες, που πήραμε σήμερα , 29. 8. 2023,  αναφέρουν ότι θα συλλειτουργήσει και ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας & Αμμοχώστου Βασίλειος , ενώ δεν αποκλείεται για πρώτη φορά από την χειροτονία του να συλλειτουργήσει και ο Πάφου Τυχικός. Στο συλλείτουργο θα λάβει μέρος και ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε , Σεραφείμ, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. 

Share this post