Γ.Σ. ΕΣΚ: Απαξιώτικη στάση που συχνά τηρούν φορείς τις εκτελεστικής εξουσίας έναντι των εκπροσώπων των ΜΜΕ

Γ.Σ. ΕΣΚ: Απαξιώτικη στάση που συχνά τηρούν φορείς τις εκτελεστικής εξουσίας έναντι των εκπροσώπων των ΜΜΕ

Την εντολή για συνέχιση των προσπαθειών του με στόχο τη βελτίωση των εργασιακών συνθήκων στον δημοσιογραφικό κλάδο έλαβε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, κατά τη διάρκεια των εργασιών της 62ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της οργάνωσης.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει: “Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Δημοσιογραφική Εστία. Ύστερα από γόνιμη, παραγωγική και διεξοδική συζήτηση, τα παρόντα μέλη της ΕΣΚ ενέκριναν τόσο την έκθεση δράσης του Δ.Σ. για το 2021, όσο και την οικονομική έκθεση για το 2020.

Ανάμεσα σε άλλα, η Συνέλευση κάλεσε την ηγεσία της ΕΣΚ να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειες για έναρξη διαπραγματεύσεων τόσο με τον Σύνδεσμο Εκδοτών Εφημερίδων και Περιοδικών, όσο και με τον Κυπριακό Οργανισμό Εκδοτών Διαδικτύου, με στόχο  τη σύναψη συναφών διμερών συμφωνιών προς ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στον δημοσιογραφικό κλάδο.

Κατά τη συζήτηση των δύο εκθέσεων, τα παρόντα μέλη της ΕΣΚ στηλίτευσαν την απαξιώτικη στάση που συχνά τηρούν φορείς τις εκτελεστικής εξουσίας και όχι μόνο, έναντι των εκπροσώπων των ΜΜΕ. Ειδικά, επισημάνθηκε ότι συχνά οι δημοσιογραφικές ερωτήσεις, όταν κριθούν ενοχλητικές, αγνοούνται και δεν τυγχάνουν απαντήσεων.

Στην κατακλείδα της έκθεσης δράσης του Δ.Σ. που ενέκριναν τα μέλη της ΕΣΚ, υπογραμμίζεται: «Έχουμε ένα μετερίζι αγώνα, πάλης και διεκδίκησης που οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, και να στηρίξουμε ως κομμάτι της ύπαρξής μας. Το μετερίζι αυτό λέγεται Ένωση Συντακτών Κύπρου και είναι το μοναδικό μας στήριγμα μα και το μοναδικό βάθρο αγώνα για όλη τη δημοσιογραφική κοινότητα, για κάθε συνάδελφο, όπου κι αν εργάζεται, όποιες απόψεις και αν πρεσβεύει»”.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΚ , Γ. Φράγκος

Τα πεπραγμένα του Δ.Σ. της ΕΣΚ κατά το 2021 by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

 

 

Share this post