Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Η καταστροφή μέσα από συγκλονιστικές εικόνες

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Η καταστροφή μέσα από συγκλονιστικές εικόνες

Συγκλονίζουν οι εικόνες που αντίκρυσαν οι κάτοικοι στο πρώτο φως της ημέρας από το μέτωπο της Βαρυμπόμπης, οι οποίες αποτυπώνουν την τεράστια καταστροφή που άφησε πίσω της η πυρκαγιά.

Εκεί που πριν λίγες ώρες υπήρχε ένα πυκνόφυτο πευκοδάσος, τώρα πλέον το μόνο που βλέπει κανείς είναι στάχτη και αποκαΐδια, ζωάκια που έκλεισαν για πάντα τα μάτια τους και περιουσίες που καταστράφηκαν. 

Την ίδια ώρα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που τραβήχθηκε μέσα από πυροσβεστικό όχημα, την ώρα που οι φλόγες το περικυκλώνουν. 

Δυστυχώς ανάμεσα στις φωτογραφίες του πρακτορείου SOOC υπήρχαν και μερικές με άτυχα ζωάκια που εγκλωβίστηκαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή παραδομένα στη φωτιά. 

Ωστόσο ευτυχώς κατά τη διάρκεια της νύχτας ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεταφορά των αλόγων, τα οποία κινδύνευσαν στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης. 

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διευθύντρια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, Λίλιαν Ντιντή, στο Μαρκόπουλο βρίσκονται πλέον περίπου 250 άλογα. 

Σχετικά με τα πέντε άλογα που ήταν αγνοούμενα, εν τέλει βρέθηκαν και ήδη βρίσκονται επί τόπου υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας για να τα περισυλλέξουν.

 

Οι εικόνες από τα σπίτια που ρήμαξε η φωτιά, προκαλούν σοκ

 

                 

ΠΗΓΗ:   in.gr

************************

Ενισχύσεις από Κύπρο

Η Κύπρος συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα, δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού. Σε γραπτή δήλωση αναφέρει:

“Τα ξημερώματα έγιναν διευθετήσεις και αναχωρούν  με αεροσκάφος C130, 20 μέλη της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Τις δυνάμεις πυρόσβεσης στην Ελλάδα θα ενισχύσουν και δύο πτητικά μέσα του Τμήματος Δασών. Στην αποστολή συμμετέχουν και 20 μέλη της Πολιτικής Άμυνας με τον προσωπικό εξοπλισμό τους.

Η Κύπρος στέκεται έμπρακτα δίπλα στον ελληνικό λαό σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά”.

Share this post