«Φάγωμα» Κ. Ευσταθίου ετοιμάζει ο Σιζόπουλος

«Φάγωμα» Κ. Ευσταθίου ετοιμάζει ο Σιζόπουλος

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της ΕΔΕΚ , Μαρίνου Σιζόπουλου , και του βουλευτή , Κωστή Ευσταθίου , προβλέπεται στην συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων την προσεχή Πέμπτη. Αιτία οι διαφορετικές απόψεις του βουλευτή στο θέμα των προεδρικών εκλογών και η συμμετοχή του στην συγκέντρωση της της  Πρωτοβουλίας για ένα Δημοκρατικό Συνέδριο στην ΕΔΕΚ. Η πρώτη κίνηση του κ. Σιζόπουλου θα είναι , σύμφωνα με πληροφορίες μας , να ζητήσει ο κ. Ευσταθίου να περάσει στα πίσω έδρανα της Βουλής ( τώρα κάθεται δίπλα στον πρόεδρο της ΕΔΕΚ) και να πάρει την θέση του μπροστά ο Ανδρέας Αποστόλου. 

 Ο κ. Ευσταθίου εμφανίστηκε προσφάτως μαζί με τον πατέρα του , Ευστάθιο Ευσταθίου,από τα ιστορικά στελέχη της ΕΔΕΚ και επί σειρά ετών βουλευτή του κόμματος, σε ανοικτή συγκέντρωση του υποψηφίου προέδρου , Γιώργου Κολοκασίδη. Επίσης , όπως είναι γνωστό ο Κ. Ευσταθίου , συμμετείχε και χαιρέτισε την μαζική συγκέντρωση της  Πρωτοβουλίας για ένα Δημοκρατικό Συνέδριο στην ΕΔΕΚ.

Για την στάση αυτή , πληροφορίες αναφέρουν ότι ο  Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής,  Λευτέρης Ανδρέου, έστειλε επιστολή στον κ. Ευσταθίου , από τον οποίο ζήτησε εξηγήσεις.

Ο κ. Ευσταθίου είχε μιλήσει στην εκπομπή “ΠΡΩΙΝΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ” ( 27 – 06 – 2022) στο   ΠΟΛΙΤΗΣ 107,6 και είχε απαντήσει σε ερωτήσεις της Κατερίνας Ηλιάδη. 

 

ΕΞΑΛΛΟΥ, στις 30. 6.2022  ο Κωστής Ευσταθίου,  ρωτήθηκε σε εκπομπή του ΡΙΚ για το τι θα πράξει η ΕΔΕΚ στις προεδρικές. Ο Κ. Ευσταθίου  είπε ότι από την περιρρέουσα εκτιμά ότι θα στηρίξει Νίκο Χριστοδουλίδη. Επίσης ,  σε σχετική ερώτηση  απάντησε ευθέως :“Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή ο υποψήφιος που ταυτίζεται με τις θέσεις της ΕΔΕΚ στο Κυπριακό και αλλού είναι μόνο ο Γιώργος Κολοκασίδης. Αν στο μέλλον ο Χριστοδουλίδης ασπαστεί τις θέσεις της ΕΔΕΚ, δεν το γνωρίζω, αλλά αυτή τη στιγμή μόνο ο Γιώργος Κολοκασίδης ταυτίζεται”.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ , Μαρίνος Σιζόπουλος, όπως λένε οι πληροφορίες,  δεν ανέχεται πλέον την στάση του κ. Ευσταθίου και επιχειρεί να τον τιμωρήσει. Έσχατο μέτρο θα είναι η διαγραφή του από το κόμμα. Ωσόσο, αυτό θα έχει κόστος για την ΕΔΕΚ,ενόψει προεδρικών , ενώ  ο κ. Ευσταθίου δεν θα απωλέσει την βουλευτική του έδρα. 

Ο  ageliaforos.com άκουσε από τον χώρο της ΕΔΕΚ ότι στα σχέδια του Μαρίνου Σιζόπουλου είναι να εξοστρακίσει τον Κ. Ευσταθίου από μέλος της Κοινοβουλευτικής Αντιπρωσοπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πάντως, επί του παρόντος ο κ. Σιζόπουλος δεν τόλμησε να θέσει το θέμα αυτό στην Βουλή. 

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση, με έδρα το Στρασβούργο, αποτελεί θεσμικό όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης και απαρτίζεται από 324 μέλη,  τα οποία προέρχονται από τα εθνικά κοινοβούλια των 47 κρατών – μελών του.

Η εκπροσώπηση κάθε χώρας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι ανάλογη του πληθυσμού της. Η Βουλή των Αντιπροσώπων συμμετέχει με τους βουλευτές Νίκο Τορναρίτη (ΔΗΣΥ) , Κωστή Ευσταθίου (ΕΔΕΚ) , Χρστιάνα Ερωροκρίτου (ΔΗΚΟ) και Γιώργο Λουκαΐδη (ΑΚΕΛ) . Οι κοινοβουλευτικές ομάδες υποδεικνύουν τα ονόματα στον πρόεδρο της Βουλής, που  υπογράφει την απόφαση συγκρότησης της αντιπροσωπείας  στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ). Τούτου δοθέντος, σύμφωνα με πηγή της ΚΣΣΕ , δεν είθιστε να αλλάζουν οι αντιπροσωπείες, εκτός αν ένας βουλευτής δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τα καθηκοντά του, αποβιώσει, η παραιτηθεί αυτοβούλως. 

Ο ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ “ΚΑΘΑΡΙΣΕ” ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ EΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΔΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 

Η Πρωτοβουλία για ένα Δημοκρατικό Συνέδριο στην ΕΔΕΚ κατήγγειλε ότι : “Απτόητος συνεχίζει το διαλυτικό του έργο ο Μ. Σιζοπουλος. Με ένα εντελώς αντικαταστατικό και αυταρχικό τρόπο κατάργησε τον “ενοχλητικό” για τις θέσεις του πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας, Παναγιώτη Ευαγγελίδη”.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Πρώτα εξανάγκασε αριθμό μελών της Επαρχιακής Επιτροπής να παραιτηθούν (κάποιοι με δικές του προσωπικές υποδείξεις και πιέσεις) και στη συνέχεια συγκάλεσε το διορισμένο Πολιτικό του Γραφείο να αποφασίσει με συνοπτικές διαδικασίες την κατάργηση όλων των μελών της Επαρχιακής, μαζί και του προέδρου της ο οποίος ας σημειωθεί είχε εκλεγεί απ’ ευθείας από τη βάση με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και ψηφοφορία.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι σε υπόδειξη του συναγωνιστή Ευαγγελίδη ότι κάποιες από τις παραιτήσεις που επικαλείται οφείλονται σε δικές του υποδείξεις και πιέσεις, ο ίδιος προσωπικά και ενώπιον όλων των “εκλεκτών” του με γνωστή του αλαζονεία απάντησε: “δεν έχει καμιά σημασία, όταν έχουμε την υπογραφή τους. Ας μην υπέγραφαν”

Παρεμπιπτόντως πράγματα και θαύματα διαβάσαμε την Κυριακή στον Τύπο (Πολίτης της Κυριακής) για τις οικονομικές ατασθαλίες του κυρίου Σιζόπουλου. Αποκαλύπτονται στοιχεία που σοκάρουν και απαιτούν απαντήσεις και ενέργειες τόσο από τον ίδιο όσο και από την Εισαγγελία και την Αστυνομία:

  • Όντως, εκτός από την ΕΔΕΚ και το ιατρείο του ασχολείται και με πούκικα ο κύριος Σιζόπουλος;
  • Είναι τόσο γερές οι πλάτες που τον καλύπτουν, ώστε να προσπερνά με τόση ευκολία καταγγελίες σαν κι’ αυτές που αποκαλύφθηκαν;
  • Ποιος τελικά ευθύνεται στην Αστυνομία και στην Εισαγγελία για την ραφοποίηση μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργημάτων, καταδολίευσης“, “πλαστογραφίας“, “κυκλοφορίας πλαστογραφημένων εγγράφων, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες“;

Με τα νέα δεδομένα μήπως δεν πρέπει να απορούμε για την αλαζονεία και τον αυταρχισμό που επιδεικνύει στο κόμμα ο Μ. Σιζόπουλος;”. 

Την ανακοίνωση εκ μέρους της Πρωτοβουλίας για ένα Δημοκρατικό Συνέδριο στην ΕΔΕΚ υπογράφει το πρώην μέλος του Πολιτικού Γραφείου, Γιαννής Πιερίδης. 

Share this post