Ευχές Βαρθολομαίου για «ταχεία και ολοτελή ανάρρωσιν»

Ευχές Βαρθολομαίου για «ταχεία και ολοτελή ανάρρωσιν»

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος μαζί με τον Μητροπολίτη Ατλάντας, Αλέξιο , υποδέχτηκαν, μετά από προτροπή του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ στο διεθνές αεροδρόμιο «Charlotte Douglas» της Ατλάντας. Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος έφθασε μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Κύπρου) προχθές θα υποβληθεί στο Atrium Medical Center της βόρειας Καρολίνας σε περίθαλψη της κλονισμένης από το 2018 υγείας του.

 


Χθες το απόγευμα επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος εξέφρασε προς τον Μακαριότατο « ἐγκαρδίους ἀδελφικάς εὐχάς πρός ταχεία καί ὁλοτελῆ ἀνάρρωσιν, ἐπ’ ἀγαθῷ τῆς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας Κύπρου καί τῶν διορθοδόξων σχέσεων», αναφέρει ανακοίνωση από το Φανάρι.
Ο Σεβασμιότατος Αμερικής μας  δήλωσε  ότι ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος κατά την άφιξη του Αρχιεπισκόπου και θυμήθηκε το συλλείτουργο μαζί του στην Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Νεοφύτου (τότε ήταν Μητροπολίτης Προύσης) , στις 24 Ιανουαρίου 2019.

 


«Συνδέομαι από χρόνια με τον Μακαριότατο επεσήμανε ο κ. Ελπιδοφόρος και σημείωσε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έκανε δωρεά στην Ιερά Μονή και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αναλαμβάνοντας πλήρως τα έξοδα για την ανακαίνιση του χώρου των μαγειρείων και του εξοπλισμού τους».
Ο κ. Ελπιδοφόρος ανέφερε ότι, παρόλο που θα πήγαινε από την Νέα Υόρκη στο αεροδρόμιο για τον Μακαριότατο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος του ανέθεσε να φροντίσει να τύχει υποδοχής «όπως του αρμόζει και όπως αξίζει στην αγαπημένη μας Κύπρο».
Επίσης , ο Οικουμενικός Πατριάρχης ζήτησε από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο, όπως ο ίδιος δήλωσε , να διαβιβάσει στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο «τόσο το προσωπικό Του ενδιαφέρον όσο και του Οικουμενικού Πατριαρχείου και να τον διαβεβαιώσει ότι όλοι είμαστε δίπλα του διαπρύσιοι ευχέτες προς τον Κύριο υπέρ της αποκαταστάσεως της υγείας του.»
Από το αεροδρόμιο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μετέβη στον μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδας Ατλάντας , όπου τελέστηκε Δοξολογία, διότι, αν και η επίσκεψη του δεν είναι επίσημη , ο κ. Χρυσόστομος , όπως σημείωσε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος,

« είναι ο Προκαθήμενος της αυτοκέφαλης Εκκλησίας Κύπρου, η οποία ανάγει την αυτοκεφαλία της στην Γ΄ Οικουμενική Σύνοδο».
Οι καμπάνες του ναού της Αγίας Τριάδος ήχησαν πανηγυρικά. Κλήρος και λαός της περιοχής έσπευσαν να καλωσορίσουν τον κ. Χρυσόστομο και να εκφράσουν τις ειλικρινείς ευχές για αποκατάσταση της υγείας του . Ξεχώρισαν νέοι και νέες ντυμένοι με την παραδοσιακή ελληνική και κυπριακή ενδυμασία και πρόσφεραν άνθη στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος έδωσε σε όλους την ευλογία του.

 


Σε προσφώνηση ο Αμερικής Ελπιδοφόρος χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β΄«σπουδαίο Πρωθιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και μάλιστα αρχηγό Αυτοκεφάλου Εκκλησίας, της Εκκλησίας Κύπρου, της μαρτυρικής αυτής μεγαλονήσου και μαρτυρικής Εκκλησίας τής Κύπρου, όπου ο Ελληνισμός δοκιμάστηκε και εξακολουθεί να δοκιμάζεται τόσο σκληρά μέχρι τις μέρες μας».

Πρόκειται, είπε, για μία παλαίφατη Ορθόδοξη Εκκλησία, «η οποία χαίρει της εκτιμήσεως , του σεβασμού και του κύρους από όλο τον Ορθόδοξο κόσμο, όχι μόνο διότι είναι παλαίφατη, αλλά και διότι επικεφαλής της είναι σήμερα ένας Πρωθιεράρχης, ένας Αρχιεπίσκοπος τού κύρους, τού σεβασμού, τού ύψους, και του βεληνεκούς της Υμετέρας Μακαριότητος».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ευχαρίστησε θερμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τον Μητροπολίτη Ατλάντας και όσους πήγαν να τον υποδεχθούν.

« Θα ήθελα να σας επισκεφθώ όχι ως ασθενής, αλλά ως υγιής, να έλθω να σας δω από κοντά, διότι ξέρω τι έκανε η Εκκλησία της Αμερικής, για χρόνια, για πολλές δεκαετίες, κι ο λαός, οι Έλληνες της Αμερικής για την Κύπρο, τον λαό μας», είπε και πρόσθεσε:
«κάθε φορά που επισκέπτεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Αγία Σοφία, δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυά μου».

 

 

 

*Οι φωτογραφίες είναι του κ. Νάσου Γεωργαλή

 

Share this post