ΕΥ: Άνευ νομιμότητας η πρόσληψη της 19χρονης συμβούλου του υφυπουργού Τουρισμού

ΕΥ: Άνευ νομιμότητας η πρόσληψη της 19χρονης συμβούλου του υφυπουργού Τουρισμού

Την θέση ότι η ανυπαρξία πλαισίου δεν προσδίδει νομιμότητα στην πρόσληψη της 19χρονης συμβούλου του υφυπουργού Τουρισμού, που δεν κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο, διατυπώνει η  Ελεγκτική Υπηρεσία (Ε.Υ).

Σε σχετικήα νακοίνωση η Ε.Υ. αναφέρει   πως θα ζητήσει στοιχεία όλων των συμβούλων που έχουν προσληφθεί από τον ΠτΔ, τους υπουργούς και υφυπουργούς και θα δώσει στην δημοσιότητα όσα από τα στοιχεία αυτά είναι επιτρεπτό να δοθούν, μετά από διαβούλευση με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

“Η σπουδαιότητα τέτοιων θέσεων Συμβούλων του ΠτΔ και των Υπουργών τεκμαίρεται και από το γεγονός ότι η Επιτροπή GRECO του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρούν ότι η θέση του Συμβούλου αποτελεί θέση επιρροής και για αυτό ζητούν όπως οι κάτοχοι τέτοιας θέσης προβαίνουν σε δηλώσεις πόθεν έσχες”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε  ότι «τίποτα, μα τίποτα δεν θα γίνει, που να ξεφεύγει του πλαισίου της νομιμότητας» και πρόσθεσε  ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Από κει και πέρα, αν υπάρχει οποιαδήποτε κριτική, η οποία είναι καλοδεχούμενη κριτική θα πρέπει να γίνεται προς την Κυβέρνηση, προς την εκτελεστική εξουσία και να μην γίνεται κανιβαλισμός εναντίον ατόμων», είπε.

 «Είμαι κάθετος σε αυτό το θέμα επί όλων των πτυχών που άπτονται αποφάσεων, νομοθεσιών, κανονισμών κ.ο.κ.», κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Share this post