Εξαγγελία υποψηφιότητας Ν. Χριστοδουλίδη: «Δύναμη που μας ενώνει»

Εξαγγελία υποψηφιότητας Ν. Χριστοδουλίδη: «Δύναμη που μας ενώνει»

Σχόλια από πρόεδρο Αναστασιάδη, πρόεδρο ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών , Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές. Η εξαγγελία έγινε με την ανάρτηση βίντεο στο YouTube. Στο βίντεο ο κ. Χριστοδουλίδης εμφανίζεται με υποστηρικτές του. Κύριο σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας είναι :«Δύναμη που μας ενώνει». Ο Ν. Χριστοδουλίδης υποσχέθηκε ότι “ούτε ενδιαφέρεται, ούτε θέλει, ούτε πρόκειται να ιδρύσει κόμμα”.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε  στις καταβολές του και ευχαρίστησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη. «Η πολιτική μου προέλευση ειναι γνωστή. Το ίδιο και η προσωπική μου καταβολή και η στάση μου στη ζωή. Με γνωρίσατε καλά. Όλοι γνωρίζουν τη στενή μου σχέση με τον κόσμο του ΔΗΣΥ. Εργάστηκα εξάλλου σκληρά από όποιο αξίωμα ο Νίκος Αναστασιάδης μου εμπιστεύθηκε. Εκτιμώ το έργο που έγινε σε όλους τους τομείς. Δεν μηδενίζω. Την ίδια ώρα αναγνωρίζω λάθη και παραλείψεις. Γιατί ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Με πλήρη συναίσθηση της τεράστιας ευθύνης με σεβασμό στην ιστορία του Κυπριακού Ελληνισμού, ανακοινώνω την ανεξάρτητη υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να πάμε ενωμένοι προς τις Προεδρικές. Θέλω να συμμετέχουν όλοι χωρίς εξαιρέσεις στο νέο ξεκίνημα της πορείας μας», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος. 

*Δείτε το βίντεο,  μετο οποίο ο Ν. Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε την  υποψηφιότητά του 


Ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε γραπτή δήλωση αναφέρει:

“Ενόψει των διαφόρων εξαγγελιών και/ή αποφάσεων των πολιτικών δυνάμεων για τις προεδρικές εκλογές του 2023 επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:

Δεν πρόκειται να σχολιάσω θετικά ή αρνητικά αποφάσεις είτε κομμάτων είτε προσωπικοτήτων που ενδιαφέρονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας

 Ως ενεργός πολίτης και επί σειρά ετών ηγετικό στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού έχω δημόσια εκφράσει την πλήρη υποστήριξη μου προς την υποψηφιότητα του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, προέδρου του ΔΗΣΥ, αναγνωρίζοντας τόσο τις ηγετικές του ικανότητες όσο και την ανάγκη διαφύλαξης της ενότητας της ιστορικής παράταξης.

Θέλω να επαναλάβω πως διαφυλάσσοντας τον θεσμικό μου ρολό θα αποφύγω εμπλοκή σε δημόσιες αντιπαραθέσεις προεκλογικού χαρακτήρα”.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας , Αβέρωφ Νεοφύτου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχολίασε την  εξαγγελία του Νίκου Χριστοδουλίδη.”Εδώ και μήνες (ο κ. Χριστοδουλίδης) έχει εγκαταλείψει τη συλλογική μας προσπάθεια”, δήλωσε.  


Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ αναφέρει: “Τόσο η αναμενόμενη εξαγγελία του κ. Χριστοδουλίδη όσο και η αντίδραση του ΔΗΣΥ σ’ αυτή επιβεβαιώνουν ότι Χριστοδουλίδης και Νεοφύτου είναι οι δύο όψεις της συναγερμικής κυβέρνησης που για δέκα χρόνια ταλαιπωρεί τη χώρα και τον λαό”. 

Share this post