Ερωτήματα Γ. Κολοκασίδη προς Αβέρωφ, Χριστοδουλίδη , Μαυρογιάννη

Ερωτήματα Γ. Κολοκασίδη προς Αβέρωφ, Χριστοδουλίδη , Μαυρογιάννη

Καλεί τον Αναστασιάδη να δώσει στην δημοσιότητα τα έγγραφα της διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό

Ο κ. Χριστοδουλίδης συμφωνεί με τη δήλωση του προέδρου του ΔΗΚΟ ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι «η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας», το ερώτημα θέτει ο υποψήφιος πρόεδρος , Γιώργος Κολοκασίδης , ο οποίος καλεί και τον Αβέρωφ Νεοφύτου να απαντήσει σε ερωτήσεις για τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας  αναφορικά με το ΚΕΠ. Επίσης, ο κ. Κολοκασίδης θέτει ερωτήματα στους κυρίους Νεοφύτου, Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη  για το Κυπριακό και τον πρόεδρο Αναστασιάδη να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα της διαπραγμάτευσης, τα οποία -σημειώνει- γνωρίζουν οι Τούρκοι. 

*Ακολουθούν οι γραπτές δηλώσεις του κ. Κολοκασίδη:

Ερωτήματα προς Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη   

“Οι κύριοι Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης συμφωνούν με τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το σκάνδαλο των σκανδάλων;
Οι κύριοι Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης συμφωνούν ότι υπήρξε εκτεταμένη διαφθορά με την ανοχή, αν όχι με τη στήριξη, της κυβέρνησης Αναστασιάδη;
 Οι κύριοι Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης συμφωνούν ότι, έστω και τώρα, θα πρέπει αυτοί που ευθύνονται για το σκάνδαλο με τα χρυσά διαβατήρια να πάνε σπίτι τους;
Γιατί οι κύριοι Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης σιώπησαν όταν γινόταν το πάρτι της διαφθοράς μπροστά τους και συνέπρατταν ο πρώτος ως αρχηγός συμπολιτευόμενου κόμματος και ο δεύτερος ως μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου; 
Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης συμφωνεί με τη δήλωση του προέδρου του ΔΗΚΟ ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι «η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας»; “. 

Αβέρωφ, Χριστοδουλίδης, Μαυρογιάννης
συμφωνούν με τα «δώρα» Αναστασιάδη;
“Όσα λέει ο κ. Αναστασιάδης μιλώντας σε κυπριακό ακροατήριο, δεν συνάδουν με όσα κάνει ο κ. Αναστασιάδης όταν διαπραγματεύεται το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού.
Εάν ο κ. Αναστασιάδης πιστεύει ότι όσα λέει συνάδουν με όσα έπραξε, τότε τον καλώ να δώσει στη δημοσιότητα, χωρίς υπεκφυγές, τα έγγραφα της διαπραγμάτευσης του.
Γιατί αρνείται; Έχει κάτι που τον φοβίζει;
Θεωρώ ότι ο κυπριακός λαός έχει κάθε δικαίωμα να ξέρει τις υποχωρήσεις που έκανε ο κ. Αναστασιάδης, τη στιγμή μάλιστα που οι Τούρκοι τις γνωρίζουν.
Ο κυπριακός λαός έχει δικαίωμα να ξέρει, εάν οι συνυποψήφιοι μου, οι κύριοι Αβέρωφ, Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης, συμφωνούν ή όχι με τα «δώρα» του κ. Αναστασιάδη;  
Αν διαφωνούν γιατί σιώπησαν τόσα χρόνια;
Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την υποχρέωση να ενημερώσει τον λαό και οι στενότεροι του συνεργάτες έχουν υποχρέωση να τοποθετηθούν δημοσίως.
Φτάνει πια με τα μισόλογα και τις υπεκφυγές. Είναι ώρα για πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία”.

 

Share this post