Έρευνα των RSF για την Παγκόσμια Κατάταξη της Ελευθερίας του Τύπου 2023

Έρευνα των RSF για την Παγκόσμια Κατάταξη της Ελευθερίας του Τύπου 2023

Ποιοτική ανάλυση της κατάστασης της ελευθερίας του τύπου σε 180 χώρες και γεωγραφικές περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Η οργάνωση ” Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα” (RSF) οργανώνει έρευνα για την Παγκόσμια Κατάταξη της Ελευθερίας του Τύπου 2023.

Η οργάνωση σε ανακοίνωση της αναφέρει: ” Σας επιλέξαμε για την γνώση σας σχετικά με την κατάσταση των μέσων ενημέρωσης στην χώρα σας. Αυτό το ερωτηματολόγιο παίζει σημαντικό ρόλο για την ετήσια κατάταξή μας. Μέσω των απαντήσεών σας θα μπορέσουμε να κάνουμε μια ποιοτική ανάλυση της κατάστασης της ελευθερίας του τύπου σε 180 χώρες και γεωγραφικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξτε στη μεθοδολογία μας και στο ερωτηματολόγιό μας, το οποίο έχει πλέον μεταφραστεί σε 24 γλώσσες.

 Ο αγώνας για την ελευθερία του τύπου είναι απαραίτητος σε έναν κόσμο στον οποίο η παρενόχληση και η βία κατά των δημοσιογράφων και οι επιθέσεις στην ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης απειλούν το δικαίωμα πρόσβασης στις ειδήσεις και την ενημέρωση. 

 Τα τελευταία 21 χρόνια, η Παγκόσμια Κατάταξη της Ελευθερίας του Τύπου των RSF αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στήριξης για την άσκηση πίεσης στις κυβερνήσεις. Χιλιάδες μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο αναφέρονται στις κατατάξεις του, οι οποίες προκαλούν πολύ συγκεκριμένες αντιδράσεις από κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς.

 Για να συντάξουμε αυτή την κατάταξη, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Σας παρακαλούμε να αφιερώσετε λίγα λεπτά από το χρόνο σας για να συμπληρώσετε αυτό το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο σχετικά με την ελευθερία του τύπου στη χώρα σας. Θα έχετε προθεσμία έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 για να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο εδώ – παρακαλούμε σημειώστε ότι η πρόσβαση στο ερωτηματολόγιο είναι αυστηρά προσωπική και δεν θα πρέπει να διαβιβαστεί: https://index-respondent.rsf.org/9c684869801e752be675a77233692dc006bf046075df847f52c4adfecbf8b909

Δεσμευόμαστε να εγγυηθούμε την ασφάλειά σας και την εμπιστευτικότητα των απαντήσεών σας. Για το λόγο αυτό, όταν κάνετε κλικ σε αυτόν το σύνδεσμο για να αποκτήσετε πρόσβαση για πρώτη φορά, θα σας ζητηθεί να δημιουργήσετε έναν τετραψήφιο κωδικό PIN, τον οποίο και θα χρειαστείτε εάν επιχειρήσετε αργότερα να συνεχίσετε να απαντάτε στο ερωτηματολόγιο από άλλο υπολογιστή ή συσκευή.

Το όνομά σας δεν θα εμφανιστεί ποτέ σε καμία δημοσίευση και οι απαντήσεις σας δεν θα δημοσιευτούν ποτέ.

Εάν δεν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην κατάταξη του 2023, σας παρακαλούμε να απαντήσετε σε αυτό το email.

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την υποστήριξή σας στους RSF. Όπου κι αν εργαζόμαστε, είτε στο πεδίο, είτε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η υποστήριξή σας είναι ζωτικής σημασίας για εμάς”.

 

Share this post