Επόμενος Πατριάρχης Μόσχας ο νέος πρόεδρος του ΤΕΕΣ Αντώνιος;

Επόμενος Πατριάρχης Μόσχας ο νέος πρόεδρος του ΤΕΕΣ Αντώνιος;

Ο έμπειρος στα θέματα Ρωσίας και Ουκρανίας Δημήτρης Τριανταφυλλίδης  έγραψε σήμερα:
“Γεννημένος το 1984, ο Αντόν Γιούρεβιτς Σερβιούκ, έξαρχος δυτικής Ευρώπης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αν και πολύ νέος, συγκεντρώνει στο πρόσωπο του, όλα τα εχέγγυα για να διαδεχτεί τον άκρως διεφθαρμένο Γκουντιάγιεφ, γνωστό ως Κύριλλο Μόσχας και πασών των Ρωσιών, ο οποίος, όμως, ελέγχει πλήρως την Ιερά Σύνοδο.
Ο μητροπολίτης Αντώνιος-φωτογραφία επάνω (σ.σ ageliaforos.com διορίστηκε την Δευτέρα πρόεδρος του Τμήματος Εκκλησιαστικών Εξωτερικών Σχέσεων-ΤΕΕΣ-του Πατριαρχείου Μόσχας , με τον τίτλο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, τον οποίο έφερε ο προκάτοχος του Ιλαρίων)  , ίσως, αντί για Πατριαρχείο Μόσχας, κληρονομήσει μία Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Ενοριών, η οποία πιθανόν θα προκύψει μετά την οντολογικών διαστάσεων κρίση, που θα περάσει η ρωσική Εκκλησία, στην επικείμενη μεταπολεμική εποχή.
Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης
                                                                                                                   Ο σημερινός Πατριάρχης Κύριλλος
Όπως και να έχει, ας κρατήσουμε το όνομά του. Προσωπικότητα ενδιαφέρουσα, αναδείχτηκε από τον Γκουντιάγιεφ, προσωπικός γραμματέας του για ένα σεβαστό διάστημα. Ο Γκουντιάγιεφ, άλλωστε, τον χειροτόνησε , στην πρώτη χειροτονία μετά την εκλογή του στον πατριαρχικό θώκο.
Έχει, ωστόσο, ακολουθήσει μια πολύ προσωπική διαδρομή “χτίζοντας” τις κατάλληλες σχέσεις και δίκτυα.
(κι ας με συγχωρήσουν οι συνάδελφοι του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ που μπήκα στα χωράφια τους)”.
***************************************************************
(σ.σ ageliaforos.com :Ως διάδοχος του Κυρίλλου ακουγόταν μέχρι πρόσφατα-πριν την εισβολή στην Ουκρανία- και ο θεωρούμενος ως ο πνευματικός του Πούτιν Μητροπολίτης Πσκοφ και Χορκόφ, Τύχων  ( κατά κόσμον Γκέοργκι Αλεξάντροβιτς Σεβκούνοφ).
Τιχόν, Μητροπολίτης Πσκοφ και Χορκόφ (Γκέοργκι Αλεξάντροβιτς Σεβκούνοφ)
Ο μητροπολίτης Τύχων

Share this post