Επιστολή Χριστοδουλίδη στον ΔΗΣΥ.-Ο Αναστασιάδης το απόγευμα στο Π.Γ.

Επιστολή Χριστοδουλίδη στον ΔΗΣΥ.-Ο Αναστασιάδης το απόγευμα στο Π.Γ.

Η εφημερίδα “Φιλελεύθερος” δημοσίευσε επιστολή του εν δυνάμει υποψηφίου για την προεδρία, Νίκου Χριστοδουλίδη, προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου, με την οποία προτείνει “ουσιαστική συμμετοχή στην κυβέρνησή ευρείας αποδοχής που θα σχηματίσει σε περίπτωση εκλογής του”.  

Στην επιστολή του ο κ. Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στον Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέρεται  στις προκλήσεις και στο διακύβευμα των προεδρικών εκλογών και στην ανάγκη αποτροπής πολιτικών και οικονομικών αδιεξόδων του παρελθόντος.

Επίσης, εκφράζει  την πεποίθηση ότι τους δυο ενώνουν κοινές ανησυχίες, ενώ συμφωνούν σε σημαντικά θέματα, όπως η δημοσιονομική πειθαρχία , η ανάπτυξη της οικονομίας, το σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό, η αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και πολλά άλλα.

 

Το Πολιτικό  Γραφείο του ΔΗΣΥ θα συνέλθει στις 18:00  στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» για να αποφασίσει την στάση του κόμματος στον Β’ γύρο των εκλογών. Στην συνεδρίαση θα είναι παρών ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θέλει να επιβάλει την θέση του για στήριξη Ν. Χριστοδουλίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει ότι ο ΔΗΣΥ , με την απόφαση του,  δεν πρέπει   να ανοίξει  τον δρόμο επιστροφής του ΑΚΕΛ στην εξουσία.

«Περιμένετε να ακούσετε την τοποθέτησή μου στο Πολιτικό Γραφείο και μετά ευχαριστώς να πω την άποψή μου και σε εσάς», ανέφερε  σε σημερινές δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας. «Το καταστατικό προνοεί ότι πρέπει να παρθεί μια απόφαση από το Πολιτικό Γραφείο. Να περιμένετε να αποφασίσουμε σήμερα και θα σας ενημερώσουμε άμεσα», σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πιθανότητα να στηριχθεί ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει σαφώς αποκλειστεί από την πλειοψηφία των στελεχών πρώτης γραμμής του Δημοκρατικού Συναγερμού, είτε αυτοί είναι υπουργοί, είτε βουλευτές και κομματικά στελέχη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη είναι ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος θα υποστηρίξει ότι ο ΔΗΣΥ πρέπει να μείνει στην αντιπολίτευση και ότι το κόμμα φθάρηκε στα 10 χρόνια της προεδρίας Αναστασιάδη.

Επίσης , ήταν αντίθετος με την χθεσινή μεθόδευση του προέδρου να συγκαλέσει σύσκεψη στο προεδρικό και γι΄αυτό δεν προσήλθε. 

Σύμφωνα με πρόσωπα του περιβάλλοντος του Αβέρωφ Νεοφύτου , ο πρόεδρος του κόμματος  δεν πρόκειται και πολλά ανώτατα στελέχη να οδηγήσουν την παράταξη στη λύση για στήριξη Χριστοδουλίδη.

Με τα δεδομένα αυτά ,   επειδή συγχρόνως  αναγνωρίζεται ότι δεν μπορεί να γίνει υπέρβαση και να στηριχτεί ο Α. Μαυρογιάννης ως υποψήφιος του ΑΚΕΛ, η λύση θα είναι να προτείνει το Π.Γ να αφεθούν οι ψηφοφόροι του κόμματος να κινηθούν την ερχόμενη Κυριακή κατά συνείδηση.

Υπενθυμίζεται ότι αργά χθες βράδυ ο Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά τις χωριστές συναντήσεις του με Μαυρογιάννη -Χριστοδουλίδη , τόνισε: “Εμείς έχουμε τις αρχές και τις αξίες, από την ημέρα ίδρυσης του Δημοκρατικού Συναγερμού”

***********************************

 

Share this post