Έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και χιόνια στο Τρόοδος

Έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και χιόνια στο Τρόοδος

Από κίτρινη σε πορτοκαλί μετέτρεψε η Μετεωρολογική Υπηρεσία την προειδοποίηση για ένα 24ωρο και συγκεκριμένα, από τις 17.00 σήμερα, 30 Δεκεμβρίου, μέχρι τις 17.00 αύριο, 31 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αναμένεται συνδυασμός τοπικά παρατεταμένων και παροδικά ισχυρών βροχών που θα συνεχίσει να επηρεάζει κατά διαστήματα την περιοχή. Η συνολική βροχόπτωση τοπικά πιθανόν να κυμανθεί μεταξύ 85 και 110 χιλιοστών κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού και σε ορεινές περιοχές.  Ορμητικοί κατέβηκαν και οι ποταμοί σε ολόκληρη την Κύπρο, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα

Από τις βροχές υπερχείλισε και ο ποταμός Γιαλιάς κλείνοντας το δρόμο Αγίας Βαρβάρας-Κοτσιάτη

 

«Βρέχει στο εσωτερικό, υπάρχει καταιγίδα στην περιοχή Βασιλικού, υπάρχουν καταιγίδες οι οποίες κινούνται προς την περιοχή της Κύπρου στα 20-30 χιλιόμετρα δυτικά της πάφου, ενώ σημειώνεται βροχή ικανοποιητικής έντασης άρα και σημαντικού ύψους αθροιστική βροχής», είπε ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

Λόγω βροχών σημειώθηκαν και μικροατυχήματα με μόνο υλικές ζημιές, ενώ συνεχεία είναι και οι διακοπές ρεύματος, με αποτέλεσμα τα συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού να τρέχουν από περιοχή σε περιοχή για επιδιόρθωση των βλαβών

Η Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους δρόμους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την περιοχή Τροόδους με κύριο χαρακτηριστικό τη βαριά βροχόπτωση και την μηδενική ορατότητα.

Οι οδικές αρτηρίες προς το Τρόοδος κατέστησαν επικίνδυνες λόγω κατολισθήσεων. Στο δρόμο Πλατρών -Τροόδους έχει πέσει ένας μεγάλος βράχος. Εξαιτίας της βαριάς χθεσινής χιονόπτωσης κλειστός παραμένει για όλα τα οχήματα ο δρόμος Προδρόμου-Τρόοδους.

Οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους και Πλατρών – Τροόδους είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι οδηγοί καλούνται από την Αστυνομία , αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος να μην κινούνται στην περιοχή Τροόδους και να είναι πολύ προσεκτικοί.

 

Share this post