Ενεργειακό Συμπόσιο : 20 ειδικοί ανοίγουν τα χαρτιά τους

Ενεργειακό Συμπόσιο : 20 ειδικοί ανοίγουν τα χαρτιά τους

Σημείο αναφοράς για τους μετέπειτα χειρισμούς στoν ενεργειακό τομέα, προκρίνεται το 5ο Ενεργειακό Συμπόσιο που διοργανώνεται την ερχόμενη Τετάρτη στο ξενοδοχείο Χίλτον στη Λευκωσία.Το Συμπόσιο, που είναι υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ, οργανώνεται από κοινού, από το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και την εταιρεία FMW Financial Media Way.
Στο Συμπόσιο θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής, ενώ πέραν των 20 ειδικών για την ενέργεια θα αναπτύξουν τις απόψεις τους για τα επόμενα βήματα στον ενεργειακό τομέα της Κύπρου, αλλά και της περιοχής.
Το Συμπόσιο έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μία πολύ σημαντική εκδήλωση για την ενέργεια στην Κύπρο και αφορά όλες τις πτυχές και προοπτικές του ενεργειακού τομέα (φυσικό αέριο, ηλεκτρισμός, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), ενώ ταυτόχρονα αναλύονται οι τρέχουσες εξελίξεις του ενεργειακού τομέα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο κεντρικός τίτλος του 5ου Συμποσίου είναι «Η Κύπρος ως η Νέα Ενεργειακή Πύλη της Ευρώπης», καθώς θα εστιάσει στον κομβικό ρόλο που πρόκειται να παίξει η Κύπρος στην ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης, με την συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών.
Η πρώτη Ενότητα έχει ως θέμα το φυσικό αέριο και σ’αυτό θα ενδιατρίψουν Υπουργοί, τεχνοκράτες, εκπρόσωποι κρατικών και ιδιωτικών ενέργειας και ακαδημαϊκοί.
Το θέμα της 2ης Ενότητας, αφορά τον Ηλεκτρισμό και πάλι θα μιλήσουν διακεκριμένοι ομιλητές, όπως ο πρόεδρος της ΑΗΚ και άλλοι
Το θέμα της 3ης ενότητας περιλαμβάνει τις εξελίξεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Ήδη, συμμετοχή στο Συμπόσιο έχουν εκδηλώσει πέραν των 100 ενδιαφερομένων, ενώ τις εργασίες του θα παρακολουθήσουν πολλοί πρεσβευτές ξένων χωρών που βρίσκονται στην Κύπρο

 

Share this post