Εκτεθειμένη η Γενική Λογίστρια για την υπόθεση Cypra. Σιωπή από την κυβέρνηση

Εκτεθειμένη η Γενική Λογίστρια για την υπόθεση Cypra. Σιωπή από την κυβέρνηση

 

Την άμεση παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα ζήτησε ο βουλευτής Παύλος Μυλωνάς , ο οποίος έθεσε τρία  ερωτήματα -φωτιά  για το σφαγείο Cypra.

ΟΥΔΕΜΙΑ απάντηση δόθηκε μέχρι αργά απόψε σε καίρια  ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση του σφαγείου Cypra,  που υπέβαλε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ , Παύλος Μυλωνάς , ο οποίος μάλιστα ζήτησε δημοσίως την άμεση παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα.

 Ο Παύλος Μυλωνάς διατύπωσε τα ερωτήματα, με την ακόλουθη  δήλωση:

«Θα θέλαμε να υποβάλουμε μερικά ερωτήματα, τα οποία αν δεν απαντήσουν οι αρμόδιοι θα απαντήσουμε εμείς:

*Θα θέλαμε να μας απαντήσει ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών/Ελεγκτών Κύπρου ποιος ήταν ο Ελεγκτής του σφαγείου Cypra μέχρι το 2017.

*Προς το υπουργείο Εργασίας, πότε έκαναν τελευταία φορά επιθεώρηση οι επιθεωρητές εργασίας για τους δεκάδες αιτητές ασύλου, για το αν πληρούσαν τα κριτήρια κτλ.

*Το τελευταίο, επίσης σημαντικό, θα θέλαμε να απαντηθεί και να δημοσιοποιηθεί ποιος είναι πρόεδρος της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος.

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα αναδείξουν πολλά πράγματα. Ζητώ δημοσίως από τον Γενικό Εισαγγελέα την άμεση παρέμβασή του, διότι εδώ και μέρες, για άλλη μια φορά, παρουσιάζεται μια δυσκολία να προχωρήσουν σε ενέργειες που για μας είναι αυτονόητες».

Σύμφωνα με απάντηση , που μας είχε δώσει το Υπουργείο Γεωργίας , ο ιδιοκτήτης του σφαγείου Cypra, Γιώργος Γεωργίου, είναι ο σύζυγος της Γενικής Λογίστριας  της Δημοκρατίας, Ρέας Γεωργίου. Η ίδια  είναι και πρόεδρος της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος . Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το 2017  Ελεγκτής του σφαγείου CYPRA ήταν το  ελεγκτικό  γραφείο του αδελφού της Γενικής Λογίστριας.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες συνάγεται ότι η κυρία Ρέα Γεωργίου ως πρόεδρος της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος  έλεγχε το γραφείο του αδελφού της, που ασκούσε έλεγχο στο σφαγείο της CYPRA , που ανήκει στον σύζυγό της!  

Τα μέλη της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος  διορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του υπουργού Οικονομικών. Σημειώνουμε ότι ο Νόμος για την ΑΔΕΛΕΚ αναφέρει :

«Νοείται ότι κανένα πρόσωπο δεν διορίζεται ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, εάν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των καθηκόντων του, που απορρέουν από τις διατάξεις του παρόντος Νόμου και των ιδιωτικών συμφερόντων του ή των καθηκόντων που απορρέουν από οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα που κατέχει ως κρατικός αξιωματούχος, στο πλαίσιο της οποίας τα ιδιωτικά του συμφέροντα ή τα καθήκοντα και αρμοδιότητες που απορρέουν από οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα που κατέχει θα μπορούσαν να επηρεάσουν με οποιοδήποτε τρόπο την άσκηση των απορρεουσών υπό του παρόντος Νόμου υποχρεώσεων και καθηκόντων του».

Αντιπρόεδρος της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος είναι ο κ. Ανδρέας Ζαχαριάδης, γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας και τέως βοηθός Γενικός Λογιστής.

ΣΗΜΕΡΑ συνελήφθησαν οι  ιδιοκτήτες  των  σφαγείων CYPRA και Α&Α , όπου εντοπίστηκαν τις προηγούμενες μέρες κρούσματα κορονοϊού.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, μέλη της Δύναμης και υπάλληλοι μετέβησαν για έλεγχο στο σφαγείο CYPRA όπου εντοπίστηκαν τρεις παράνομα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και τρεις εργαζόμενοι που δεν είχαν δηλωθεί. Άμεσα οι Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη όλων.  

Παρόμοια επιχείρηση διενεργήθηκε στο δεύτερο σφαγείο (Α&Α) στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη Μαλούντας  , όπου επίσης εντοπίστηκαν 6 αιτητές ασύλου, χωρίς άδεια και τρεις εργαζόμενοι που δεν δηλώθηκαν. Οι εννέα και ο ιδιοκτήτης του σφαγείου συνελήφθησαν. 

Οι συλληφθέντες και στα δύο σφαγεία  θα κατηγορηθούν γραπτώς και θα κληθούν ενώπιον Δικαστηρίου, ενώ θα τους επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο. 

 

 

Share this post