Έκτακτο αντί τακτικό συνέδριο συγκαλεί ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μ. Σιζόπουλος

Έκτακτο αντί τακτικό συνέδριο συγκαλεί ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μ. Σιζόπουλος

Γ. Βαρνάβα: “Την πλήρη ευθύνη για το τι συμβαίνει σήμερα στο Κίνημα, και την μη διεξαγωγή του Τακτικού Εκλογικού Συνεδρίου, την φέρει ο ίδιος ο Μαρίνος Σιζόπουλος”.- Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ: “Ακόμη μια ενέργεια περιφρόνησης των αποφάσεων των Δικαστηρίων και παράλληλα παραβίασης του Καταστατικού του Κινήματος”.

Μετά το απαγορευτικό διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος , αναπροσάρμοσε τον σχεδιασμό του και ανακοίνωσε για την Κυριακή την σύγκληση Εκτάκτου Παγκυπρίου Συνεδρίου, αντί του Τακτικού, το οποίο ήταν προγραμματισμένο. Μάλιστα , προσκάλεσε τον τέως πρόεδρο, Γιαννάκη Ομήρου, τα μέλη που προσέφυγαν στο δικαστήριο καθώς και όσα μέλη αμφισβητούν την εγκυρότητα του μητρώου μελών. 

 

Το Πρόγραμμα  του Έκτακτου Συνεδρίου είναι 

9.45-10.30 Εγγραφή Συνέδρων
10.30-11.15 Ομιλία Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου
11.15-13.30 Τοποθετήσεις Συνέδρων
13.30 Κλείσιμο εργασιών από τον Πρόεδρο, Μ. Σιζόπουλο. Λήψη αποφάσεων

Ο ανθυποψήφιος του Μ. Σιζόπουλου για την θέση προέδρου της ΕΔΕΚ , Γιώργος Βαρνάβα, σε γραπτή δήλωση αναφέρει: “την πλήρη ευθύνη για το τι συμβαίνει σήμερα στο Κίνημα, και την μη διεξαγωγή του Τακτικού Εκλογικού Συνεδρίου, την φέρει ο ίδιος ο Μαρίνος Σιζόπουλος και οι άνθρωποι οι οποίοι τον περιστοιχίζουν”.

Επίσης , σημειώνει ότι ο κ. Σιζόπουλος  , επικαλούμενος  το  Άρθρο 30, παράγραφος 2 του Καταστατικού, συγκαλεί Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο, χωρίς όμως να κάνει αναφορά και στην παράγραφο 5 του ίδιου  30, η οποία αναφέρει «Η προκήρυξη του Συνεδρίου πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον 4 μήνες πριν από την ημερομηνία πραγματοποίησης του και το συνεδριακό υλικό να φτάνει στις τοπικές οργανώσεις τουλάχιστον 2 μήνες πριν».  Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα η αναφορά στην συγκεκριμένη παράγραφο σε συνέδριο εννοεί Τακτικό ή Έκτακτο, .

Ο Γιώργος Βαρνάβα δηλώνει : “Θεωρώ την κίνηση αυτή του Μαρίνου Σιζόπουλου ως μια  σπασμωδική κίνηση, η οποία το μόνο που μπορεί να προξενήσει, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο είναι μεγαλύτερη εσωστρέφεια και ζημιά στο Κίνημα”.

Γιώργος Βαρνάβα: ” Σπασμωδική η κίνηση Σιζόπουλου” by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


Στην απόφαση Μαρίνου Σιζόπουλου αντέδρασε και η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ. Σε ανακοίνωση της αναφέρει:

“Η ανακοίνωσ η του κ. Σιζόπουλου για σύγκληση Εκτάκτου Συνεδρίου της ΕΔΕΚ την Κυριακή 24/10/2021, αποτελεί ακόμη μια ενέργεια περιφρόνησης των αποφάσεων των Δικαστηρίων και παράλληλα παραβίασης του Καταστατικού του Κινήματος.

Η επιμονή του, παρά τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, για να πραγματοποιήσει ένα Συνέδριο με χαλκευμένο μητρώο μελών, συνιστά πρωτοφανή προσβολή και απαξίωση προς την ιστορία και τις δημοκρατικές παραδόσεις του Κινήματος.  Παρά την ξεκάθαρη διαδικασία η οποία προνοείται από το Καταστατικό για σύγκληση Εκτάκτου Συνεδρίου (άρθρα 30 και 32), ο κ. Σιζόπουλος, αντιδημοκρατικά και αντικαταστατικά,  οδηγεί το Κίνημα στην απαξίωση, στο διασυρμό και στην αποστροφή της Κοινωνίας.  Ένα ιστορικό Κίνημα, με αγώνες για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία, οδηγείται στη σταδιακή φθορά και την εξαφάνιση.

Έστω και την υστάτη καλούμε τη σημερινή ηγεσία να τερματίσει την ετσιθελική της συμπεριφορά και να σεβαστεί τους Θεσμούς, τις δικαστικές αποφάσεις και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Αυτή την κρίσιμη ώρα καλούμε τον κόσμο της ΕΔΕΚ να μην ανεχτεί συμπεριφορές ολοκληρωτισμού και πρακτικές σκοταδισμού, σεβόμενο την Ιστορία του Κινήματος και τους ιστορικούς του ηγέτες”.

 

 

 

 

 

 

Share this post