Έκκληση στον πρόεδρο Αναστασιάδη ενόψει της άτυπης πενταμερούς

Έκκληση στον πρόεδρο Αναστασιάδη ενόψει της άτυπης πενταμερούς

Ομάδα πολιτών έχει κυκλοφορήσει έκκληση προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη ενόψει της άτυπης πενταμερούς , στην Γενεύη. Η έκκληση προτρέπει τον πρόεδρο Αναστασιάδη να διαπραγματευτεί λύση του Κυπριακού με τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως προνοούν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Βάση, πέραν από τα ψηφίσματα των Η.Ε., θα πρέπει να είναι η Κοινή Δήλωση της 11/02/2014, οι συγκλίσεις στις διαπραγματεύσεις και το πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε. της 30ης Ιουνίου 2017 με τις έξη παραμέτρους. Νοείται ότι θα συμφωνηθεί, όπως και η υπόδειξη του Γενικού Γραμματέα, η κατάργηση των εγγυητικών και μονομερών επεμβατικών δικαιωμάτων καθώς και η απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων της Τουρκίας εντός τακτού χρονικού διαστήματος.  

Το πλήρες κείμενο της Έκκλησης , η οποία μπορεί να υπογραφεί από όσους θέλουν ηλεκτρονικά, είναι το ακόλουθο:

“Αγαπητοί μας,

Η Πατρίδα μας περνά δύσκολες ώρες. Τέλος Απριλίου, αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα γίνει η άτυπη 5μερής που εν πολλοίς θα κρίνει το μέλλον μας. Η διχοτόμηση είναι προ των πυλών.

Αναλογιζόμενοι τη κρισιμότητα των καιρών και την ευθύνη μας σαν πολίτες έχομε αποστείλει ΕΚΚΛΗΣΗ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με αυτή τον προτρέπουμε να προχωρήσει με θάρρος στη προσεχή διάσκεψη και να διαπραγματευτεί λύση του Κυπριακού με τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα όπως προνοούν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Βάση, πέραν από τα ψηφίσματα των Η.Ε., θα πρέπει να είναι η Κοινή Δήλωση της 11/02/2014, οι συγκλίσεις στις διαπραγματεύσεις και το πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε. της 30ης Ιουνίου 2017 με τις έξη παραμέτρους.

Νοείται ότι θα συμφωνηθεί, όπως και η υπόδειξη του Γενικού Γραμματέα, η κατάργηση των εγγυητικών και μονομερών επεμβατικών δικαιωμάτων καθώς και η απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων της Τουρκίας εντός τακτού χρονικού διαστήματος.  

Την Έκκληση έχουν δε ήδη υπογράψει περί τους 150 γνωστοί Κύπριοι πολίτες από όλο το φάσμα της Κυπριακής κοινωνίας.

Μια ικανοποιητική συγκέντρωση θετικών ψήφων θα ενισχύσει το Πρόεδρο  στο δύσκολο έργο του πιστοποιώντας ταυτόχρονα πως μεγάλος αριθμός Ε/Κ επιθυμεί λύση Δ.Δ.Ο.

Στις 6 Απριλίου  ξεκίνησε μεγάλη εκστρατεία δημοσιοποίησης της Έκκλησης, που  καλεί τα μέλη της Ε/Κ κοινότητας να προσυπογράψουν την Έκκληση στην Ιστοσελίδα 1Κυπρος. Για τους σκοπούς της εκστρατείας θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν είστε μεταξύ εκείνων που συμφωνούν με λύση Δ. Δ. Ο. σας ζητάμε να στηρίξετε την Έκκληση 1Κύπρος προσχωρώντας και ψηφίζοντας θετικά, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση ψήφων.

Η προσχώρηση στην Έκκληση 1Κύπρος γίνεται με πολύ απλό και εύκολο τρόπο πατώντας (κάνοντας κλικ) ΕΔΩ  www.1cyprus.eu

 Όταν μπείτε στη ιστοσελίδα θα μπορείτε να διαβάσετε το σύνολο της Έκκλησης, τους 150 που αρχικά υπέγραψαν και μερικές άλλες πληροφορίες.

Ας δώσουμε όλοι μαζί έκφραση στη φωνή μας προσυπογράφοντας την Έκκληση για επανένωση της Κύπρου και ας ενθαρρύνουμε γνωστούς και φίλους να κάνουν το ίδιο.

Η Διχοτόμηση, τα δύο Κράτη θα δώσουν τους τόπους που αναγιωθήκαμε, που αγαπήσαμε, με ιστορία χιλιετηρίδων, εσαεί στη Τουρκία.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Φάνος Επιφανίου, Ανδρέας Μάτσης, Ελευθέριος (Έρικ) Μοντάνιος,

Χρήστος Π. Παναγιωτίδης, Παύλος Αναστασιάδης”.

Στην ιστοσελίδα1Κυπρος είναι αναρτημένο και  οπτικογραφημένο μήνυμα του Μητριοπλίτη Κωνσταντίας & Αμοσχώστου Βασιλείου

Share this post