Έφυγε ο γνήσιος ευπατρίδης αγωνιστής, Δημήτρης Ζεμενίδης

Έφυγε ο γνήσιος ευπατρίδης αγωνιστής, Δημήτρης Ζεμενίδης

Μνήμη αγαθή αφήνει ο ευπατρίδης αγωνιστής, Δημήτρης Ζεμενίδης, ο οποίος έφυγε από την ζωή. Ο αείμνηστος, ο οποίος γεννήθηκε το 1942 στο χωριό Κώμη Κεπήρ της κατεχόμενης από το 1974 Καρπασίας, ήταν πατέρας  του Έντυ (Αυξέντη) Ζεμενίδη, Εκτελεστικού Διευθυντή του δυναμικού ιδρύματος Hellenic American Leadership Council με έδρα το Σικάγο, το οποίο ο ίδρυσε ο επίσης αείμνηστος συμπατριώτης,  Νίκος Μούγιαρης, και  πρωτοστατεί  στου αγώνες του Ελληνισμού στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου  φυσικά και του Κυπριακού.
Φίλος, ο οποίος έζησε στις ΗΠΑ και γνώρισε τον αείμνηστο Δημήτρη Ζεμενίδη μας είπε: “εντυπωσίαζε αμέσως με την  λεβεντιά  και την καλοσύνη του. Λιγομίλητος, σταράτος στο λόγο του, αφοσιωμένος σύζυγος, πατέρας και παππούς, αλλά και επιτυχεμένος επαγγελματίας στη μεγαλούπολη του Σικάγου. Δεν έπαψε να νοιάζεται και να αγωνίζεται για την αγαπημένη του Κύπρο και γενικότερα τον Ελληνισμό. Την αγάπη και αγωνιστηκότητα του την μετέδιδε στα παιδιά, στα εγγόνια του και σε όλα ελληνόπουλα. Μας έφυγε ένας γνήσιος ευπατρίδης αγωνιστής και εξαίρετος άνθρωπος. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!”.
                                                                               Ο αείμνηστος Δ. Ζεμενίδης με τους τρεις γιους του. Στην φωτογραφία στο πάνω μέρος της ανάρτησης
                                                                                με την στολή του αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς

*Η Εξόδιος Ακολουθία του Δ. Ζεμενίδη θα ψαλεί αύριο, 12 Αυγούστου, στον Άγιο Χαράλαμπο στο Σικάγο, ώρα 10 πμ (τοπική)

IN MEMORIAM by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd

Ο ΔΗΜΗΤΗΡΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ ΣΕ ΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1994 ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ, ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.   
 
                                                               Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΗΝ ΝΥΜΦΗΣ) ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟ ΓΥΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝΤΥ ΤΟ 1999 ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ( Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο της οικογένειας)
 

Ο αείμνηστος Δ. Ζεμενίδης ήταν λάτρης της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη. Ως αποχαιρετισμός δύο συνθέσεις του μεγάλου δημιουργού

Share this post