Δύο υπουργοί αναλαμβάνουν τα ηνία της Γενικής Εισαγγελίας

Δύο υπουργοί αναλαμβάνουν τα ηνία της Γενικής Εισαγγελίας

*Γενικός Εισαγγελέας ο Γ. Σαββίδης και Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα ο Σ. Αγγελίδης.

*Νέος Αρχηγός Αστυνομίας ο Στέλιος Παπαθεοδώρου

Ο πρόεδρος  Αναστασιάδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, απεφάσισε τον διορισμό του κ. Γεώργιου Σαββίδη, νυν Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης,  ως Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα, απεφάσισε τον διορισμό του κ. Σάββα Αγγελίδη, νυν Υπουργού Άμυνας, ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Γενικού Εισαγγελέα και του νέου Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα θα λάβει χώρα στις 10 Ιουλίου 2020.

Σε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου αναφέρεται ότι “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου, ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη τις παντελώς αστήριχτες και αδικαιολόγητες ενστάσεις που εκφράστηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης και προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν απεδέχθη την πρόταση να αναλάβει την θέση του Γενικού Εισαγγελέα”.

Λεπτομέρειες του ανασχηματισμού που θα ακολουθήσει, όπως και οι ημερομηνίες διαβεβαίωσης και ανάληψης των καθηκόντων των νέων αξιωματούχων  θα ανακοινωθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Εξάλλου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης  αποφάσισε τον διορισμό του κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου ως Αρχηγού της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου και του κ. Χρήστου Μαυρή ως Υπαρχηγού της Δύναμης.

                                                      Στ. Παπαθεοδώρου

                                                       Χρ. Μαυρής

Η τελετή διαβεβαίωσης και η ανάληψη των νέων καθηκόντων του Αρχηγού και Υπαρχηγού της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου θα γίνουν  την 1η Ιουλίου 2020.

Share this post