Δήλωση Αναστασιάδη στο ΡΙΚ: «Στηρίζω τον Αβέρωφ»

Δήλωση Αναστασιάδη στο ΡΙΚ: «Στηρίζω τον Αβέρωφ»

Δέσμευση ότι δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία.-Πρωτοβουλία για τη θέσπιση Εθνικού Κατώτατου Μισθού.

Ο  πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε τη στήριξή τουστην υποψηφιότητα  Αβέρωφ Νεοφύτου για τις προεδρικές εκλογές του 2023. Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν προτίθεται να εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία, εκτός κι αν κάποιος εκ των υποψηφίων ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, που χρήζει απάντησης.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στον Πάρι Ποταμίτη για την τηλεοπτικής εκπομπή “Από Μέρα σε Μέρα” του ΡΙΚ ο πρόεδρος δήλωσε ότι θα καταγγείλει στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών τις τελευταίες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος. Ανέφερε πως στην επιστολή – καταγγελία προς τον ΟΗΕ, θα περιλαμβάνονται οι κινήσεις της Τουρκίας στο αεροδρόμιο της Τύμπου – το οποίο θεωρείται πλέον τουρκικό, και το οικονομικό πρωτόκολλο Τουρκίας – ψευδοκράτους, μέσω του οποίου καταδεικνύεται ο απόλυτος έλεγχος της Άγκυρας επί των Τουρκοκυπρίων.   

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκαμε λόγο για εξόφθαλμο αναθεωρητισμό της Τουρκίας, εκφράζοντας, πάντως, την πεποίθηση ότι παρά τους κινδύνους που υπάρχουν και τις απειλές εναντίον Αθήνας και Λευκωσίας, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα προχωρήσει σε απονενοημένες πράξεις, με απρόβλεπτες συνέπειες για την Άγκυρα.

Φορολογία του  υπερκέρδους των ιδιωτικών εταιρειών ΑΠΕ

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης προανήγγειλε φορολόγηση του υπερκέρδους των ιδιωτικών εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.   Σχολιάζοντας την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, να απαγορεύσει στην ΑΗΚ να αυξήσει την ενέργεια που παράγει μέσω Ανανεώσιμων Πηγών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε πως η ΡΑΕΚ αποτελεί ανεξάρτητη αρχή και δεν επιτρέπεται παρέμβαση στις αποφάσεις της. Προανήγγειλε, ωστόσο, τη διεξαγωγή επαφών, στις οποίες θα έχει συμβουλευτικό ρόλο, με στόχο την επίλυση του προβλήματος.  

Στη συνέντευξη ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε , επίσης, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη θέσπιση Εθνικού Κατώτατου Μισθού, εκφράζοντας ελπίδα πως η διαβούλευση για το ύψος του μισθού και την ημερομηνία εφαρμογής του, θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις αρχές Ιουλίου.

 

Share this post