Διαδικτυακή συζήτηση για το λιμάνι της Λεμεσού

Διαδικτυακή συζήτηση για το λιμάνι της Λεμεσού

 Ο μύθος για την «επωφελή» ιδιωτικοποίηση και η σκανδαλώδης πραγματικότητα

Οι πρόσφατες αυξήσεις στις ταρίφες στο λιμάνι Λεμεσού μέχρι και 96%, που επέβαλαν οι ιδιώτες πάροχοι είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού Λεμεσού, που ονομάστηκε από τους κυβερνώντες για χάρη εξωραϊσμού “εμπορικοποίηση”.  Δίδυμη κορυφή και η προκλητική πρόταση Αβέρωφ να απορροφήσει το κράτος – δηλαδή να πληρώσει ο κυπριακός λαός – ακόμα και το σύνολο αυτών των αυξήσεων. Είναι ο ίδιος που το 2016 αποκάλεσε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού που μεθόδευσε, επέβαλε παρά τις αντιδράσεις και συνομολόγησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη, ως “απίστευτη επιτυχία” και “αναφορά ανά το παγκόσμιο”.

Τα συμβόλαια ιδιωτικοποίησης πλήττουν κατάφωρα το δημόσιο συμφέρον, αφήνοντας πλήρως ανεξέλεκτες τις παρόχους εταιρείες, όπως καταγγέλετο από τις δυνάμεις που αντιδρούσαν και όπως καταδείχτηκε στην πράξη από σειρά αρνητικών εξελίξεων. Τις προβληματικές ρήτρες διαπίστωσε και πρόσφατα (25/1/2022) η Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, ενώ, εδώ και τέσερα σχεδόν χρόνια, σχετική   Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας βρίσκεται στα χέρια της Γενικής Εισαγγελίας, η οποία όμως μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει πράξει.

Τη σκανδαλώδη ιστορία της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Λεμεσού ξεδιπλώνουν απόψε  στο Καφενείο της Πέμπτης  οι Γλαύκος Κωνσταντίνου, Χρίστος Έρδας και Πάνος Παρράς.

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/82159204198?pwd=SkJKOWVhbVpNcm93NG4yWGNzb3d0dz09

Meeting ID: 821 5920 4198

Passcode: 850112

Η συζήτηση θα προβάλλεται και ζωντανά μέσω facebook:

https://www.facebook.com/socialistiki.ekfrasi.cy

Share this post