Δεν διαφάνηκε ακόμη κοινό έδαφος από τις επαφές Ολγκίν

Δεν διαφάνηκε ακόμη κοινό έδαφος από τις επαφές Ολγκίν

Τη δεύτερη συνάντηση τους είχαν σήμερα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό ,  Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στο Προεδρικό Μέγαρο. Η συνάντηση ήταν κατ΄ιδίαν . 

Μετά τη συνάντηση, η κυρία  Ολγκίν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε μια καλή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, προσθέτοντας ότι κατά την εδώ παραμονή της είχε επαφές με την κοινωνία των πολιτών, με νέους και με γυναίκες και σημείωσε ότι θα συνεχίσει αυτές τις επαφές μέχρι και την Κυριακή, όταν θα αναχωρήσει για συναντήσεις στην Άγκυρα και στην Αθήνα, προτού επιστρέψει και πάλι στην Κύπρο σε δύο βδομάδες.

Επεσήμανε, επίσης, ότι η ίδια είναι πολύ ενθαρρυμένη από όσα έχει ακούσει από την κοινωνία των πολιτών, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό να ενημερωθεί για τα συναισθήματα και τις επιθυμίες του κόσμου.

“Αναμένουμε”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπόσωπος , Κωνσταντίνος Λετυμοιώτης , στην ερώτηση κατά πόσο αρχίζει να διαφαίνεται κοινό έδαφος από τις χωριστές συναντήσεις της κυρίας Ολγκίν με τους κυρίους Χριστοδουλίδη και Τατάρ.

“Εμάς ο στόχος μας είναι να συμβάλουμε με κάθε τρόπο, όσον το δυνατόν, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Θεωρούμε ότι αν υπάρχει η ίδια πολιτική βούληση και από την άλλη πλευρά, αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό και πολύ σύντομα, από το σημείο που έχουν διακοπεί”, είπε.

Σε ερώτηση ,  αν η κυρία  Ολγκίν ζήτησε κάτι συγκεκριμένο από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο κ. Λετυμπιώτης   απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι «ήταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση». 

 

Share this post