Δεκά πέντε κόμματα και σχηματισμοί στην μάχη των βουλευτικών της 30ης Μαΐου

Δεκά πέντε κόμματα και σχηματισμοί στην μάχη των βουλευτικών της 30ης Μαΐου

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου. Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο, υποβλήθηκαν συνολικά 659 υποψηφιότητες, εκ των οποίων 651 αφορούν κομματικούς συνδυασμούς και οκτώ είναι μεμονωμένες υποψηφιότητες.

Υποβλήθηκαν κομματικοί συνδυασμοί, από τα ακόλουθα πολιτικά κόμματα, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Πολιτικών Κομμάτων (αναφέρονται με αλφαβητική σειρά):

• ΑΚΕΛ (ΑΝΟΡΘΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ)

• ΑΛΛΑΓΗ ΓΕΝΙΑΣ

• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

• ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

• ΑΦΥΠΝΙΣΗ -2020-

• ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

• ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

• ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

• ΕΘΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΛΑ.Μ.)

• ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ

• ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

• ΚΙΝΗΜΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΕΔΕΚ

• ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ

• ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

• ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ

Ο έφορος εκλογής μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χατζηπάκκος δήλωσε ότι για την επαρχία της Λευκωσίας, που υπάρχουν 20 βουλευτικές έδρες, υποβλήθηκαν την Τετάρτη συνολικά 244 υποψηφιότητες.

Υποβλήθηκαν οκτώ συνδυασμοί κομμάτων με 20 υποψηφιότητες ο κάθε συνδυασμός, ένας συνδυασμός κόμματος με 16 υποψηφιότητες, ένας ένας συνδυασμός κόμματος με 15 υποψηφιότητες, δύο συνδυασμοί κομμάτων με 14 υποψηφιότητες, 1 συνδυασμός κόμματος με 10 υποψηφιότητες, ένας με 8 υποψηφιότητες και ένας με 4 υποψηφιότητες. Επιπρόσθετα υποβλήθηκαν 3 υποψηφιότητες από μεμονωμένους ανεξάρτητους υποψήφιους.

Στην Εκλογική Περιφέρεια Λάρνακας οι υποψηφιότητες υποβλήθηκαν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Συνολικά υποβλήθηκαν 68 αιτήσεις από 15 κόμματα και συνδυασμούς ενώ επιπρόσθετα μια υποβολή αφορά ανεξάρτητο υποψήφιο. Θα ψηφίσουν 98,413 εκλογείς σε 192 εκλογικά κέντρα.

Επαρχία Κερύνειας: 33 συνολικά υποψηφιότητες

Σημειώνεται ότι στην Επαρχία Κερύνειας υπάρχουν 3 Βουλευτικές Έδρες. Ο συνολικός αριθμός των υποψηφιοτήτων που υποβλήθηκαν είναι 33. Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν 8 Συνδυασμοί Κομμάτων με 3 υποψηφιότητες ο κάθε συνδυασμός, 2 Συνδυασμοί Κομμάτων με 2 υποψηφιότητες και 5 Συνδυασμοί Κομμάτων με 1 υποψηφιότητα. 

Ενστάσεις κατά των υποψηφιοτήτων μπορούν να υποβληθούν σε διάστημα 24 ωρών μετά την ώρα λήξης της υποβολής των υποψηφιοτήτων. Εξέταση των ενστάσεων, που τυχόν υποβληθούν, θα γίνει από τον Έφορο Εκλογής το ταχύτερο δυνατόν.
Για σκοπούς των βουλευτικών εκλογών του 2021 προβλέπεται να λειτουργήσουν περίπου 1150 εκλογικά κέντρα παγκύπρια και 10 εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό.

Στην Επαρχία Κερύνειας υπάρχουν 28 816 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι οι οποίοι θα ψηφίσουν σε 95 εκλογικά κέντρα.
Όλοι οι εκτοπισθέντες οι οποίοι προέρχονται από την Εκλογική Περιφέρεια Κερύνειας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε εκλογικά κέντρα των Εκλογικών Περιφερειών Λευκωσίας, Λεμεσού, Αμμοχώστου, Λάρνακας, Πάφου, καθώς επίσης και στα κέντρα του εξωτερικού, όπου έχουν τη διαμονή τους.

Δείτε τους υποψηφίους ΕΔΩ

Αβέρωφ: Για ιστορική ευκαιρία για την Κύπρο του αύριο με την επανεκκίνηση της οικονομίας

Για μια ιστορική ευκαιρία για την Κύπρο του αύριο, μίλησε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές στο Συνεδριακό Κέντρο και ζήτησε να υπάρχει καθαρή γραμμή στην οικονομία και μια Βουλή ικανή να λαμβάνει αποφάσεις. 

Αυτές οι μέρες, είπε, «είναι μέρες ελευθερίας. Αφήνουμε σιγά σιγά αλλά σταθερά πίσω μας τους περιορισμούς της πανδημίας. Σηκώνουμε τα μανίκια για την επανεκκίνηση της οικονομίας με το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης των 3 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ, έχουμε μια ιστορική ευκαιρία για την Κύπρο του αύριο».

 

Μπορούμε να κερδίσουμε, είπε, «από τα κονδύλια της ΕΕ για να προχωρήσουμε στις αναγκαίες για τον τόπο μεταρρυθμίσεις για την πράσινη ανάπτυξη, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και να στηρίξουμε τους κλάδους της οικονομίας που πλήγηκαν και να βοηθήσουμε το σύνολο της οικονομίας».

 

Την ίδια στιγμή, συνέχισε, «κάνουμε μια νέα προσπάθεια για την απελευθέρωση του τόπου μας και την επανένωση της διαιρεμένης μας πατρίδας. Για να τα καταφέρουμε όμως όλα αυτά, χρειαζόμαστε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Καθαρή γραμμή στην οικονομία και μια βουλή ικανή να παίρνει αποφάσεις».

Απέναντι στον ανεύθυνο λαϊκισμό, είπε, «προτάσσουμε την Κύπρο του αύριο. Όχι σε επικίνδυνα πειράματα στην οικονομία. Όχι σε άγονα κομματικά παιχνίδια στη Βουλή. Η Κύπρος δεν έχει την πολυτέλεια να γυρίσει πίσω. Ζητούμε τη στήριξη του ΔΗΣΥ ως τη δύναμη ευθύνης, σοβαρότητας και υπευθυνότητας για τη σταθερότητα της χώρας», συμπλήρωσε.

 

Άννα Θεολόγου: Θέλουμε να φέρουμε ένα νέο ήθος στην πολιτική 

Είμαστε ένα Κίνημα από νέους ανθρώπους που θέλουν να φέρουν ένα νέο πολιτικό ήθος στην πολιτική, ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγή Γενιάς Άννα Θεολόγου κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές. 

Η κα. Θεολόγου ανέφερε ότι το Κίνημα αναγκάστηκε να αλλάξει όνομα τις τελευταίες 40 ημέρες πριν από τις εκλογές για διαδικασίες που δεν θα έπρεπε να ήταν της τελευταίας στιγμής.

«Είμαστε ένα κίνημα από νέους ανθρώπους που θέλουν να φέρουν ένα νέο πολιτικό ήθος στην πολιτική, ανθρώπους που δεν ανέχονται πλέον τα σκάνδαλα διαφθοράς και διαπλοκής που βλέπουμε καθημερινά και το γεγονός ότι αυτές οι συνθήκες επηρεάζουν την δημόσια ζωή του τόπου και την περηφάνια που έχουμε εμείς για αυτό τον τόπο», ανέφερε.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι οι νέοι άνθρωποι οι οποίοι ζουν και θα ζουν σε αυτές τις συνθήκες θέλουν να αλλάξουν την πορεία του τόπου και στοχεύουν και οι ίδιοι σε αυτή τη βελτίωση των δεδομένων τους για ένα καλύτερο αύριο.

Εξέφρασε την ελπίδα η νέα γενιά να σηκωθεί και να ψηφίσει στις εκλογές του Μαΐου, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να πετύχουν αυτά που θέλουν οι νέοι, να καθορίζουν το μέλλον τους και το πώς θα διαβιούν σε αυτό τον τόπο.

Είπε επίσης ότι το Κίνημα έχει ως κοινές γραμμές συνεργασίας με όλους τους υποψήφιους ανεξαιρέτως τα στα θέματα της δικαιοσύνης, της οικονομίας, της υγείας και του περιβάλλοντος προασπίζοντας πάνω από όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία παραβιάζονται καθημερινά στο βωμό εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

Η επιλογή είναι ξεκάθαρη: ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα μπορεί να φέρει την αλλαγή, λέει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Στις 30 του Μάη η επιλογή είναι ξεκάθαρη, ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα μπορεί να φέρει την αλλαγή, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές.

 

 

Ο κ. Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους του ΔΗΚΟ στη Λευκωσία, ανέφερε ότι και επίσημα σήμερα το Δημοκρατικό Κόμμα έχει πλέον 56 εξαιρετικούς υποψήφιους, και όλοι μαζί θα εργαστούμε σκληρά για να μεταφέρουμε τα μηνύματά μας σε κάθε Κύπρια και σε κάθε Κύπριο συμπατριώτη μας.

“Το μήνυμα πως με τη συμμετοχή μας σε αυτές τις εκλογές ότι μπορούμε να αλλάξουμε όλα εκείνα που πληγώνουν την αξιοπρέπειά μας, με τη ψήφο μας μπορούμε να αλλάξουμε όλα εκείνα που εξευτελίζουν την κοινωνία μας, με ένα ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα μπορούμε να στηρίξουμε πραγματικά τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις ευάλωτες ομάδες αλλά και τη μεσαία τάξη, την κοινωνία ολόκληρη”, δήλωσε.

 

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι ένα ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα μπορεί να επιβάλει την διαφάνεια, τον έλεγχο και την κάθαρση και με τη φωνή της διεκδίκησης, με τη νέα στρατηγική, μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο η Τουρκία να επιβάλει λύση συνομοσπονδίας δύο κρατών στο Κυπριακό.

“Στις 30 του Μάη η επιλογή είναι ξεκάθαρη, ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα μπορεί να φέρει την αλλαγή”, ανέφερε.

Ίση μεταχείριση μεταξύ όλων των πολιτών της ΚΔ, θέλει το Κίνημα Αφύπνιση 2020

Ίση μεταχείριση μεταξύ όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέλει το Κίνημα Αφύπνισης 2020, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Νούλλα Παγδατή Φραγκούδη, κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου.

«Εμάς η προσπάθεια μας είναι να αρθούν οι αδικίες και να υπάρχει ίση μεταχείριση μεταξύ όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν γίνεται άλλους να κουρεύουμε τις καταθέσεις και άλλοι να τις φυγαδεύουν στο εξωτερικό. Δεν γίνεται των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων να αφαιρούμε υπερχρεώσεις και υπερημερίες και των άλλων ατόμων όχι. Δεν γίνεται η Τράπεζα Κύπρου να πληρώνει αξιόγραφα σε ανώτερα πρόσωπα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τέλος πάντων, του Δικαστηρίου και σε άλλους να μη τα πληρώνει», πρόσθεσε.

Όπως είπε η κα. Φραγκούδη, είναι αδικίες, οι οποίες πρέπει να αρθούν «και εμείς σαν Αφύπνιση με την είσοδο μας στην Βουλή αυτό θα προσπαθήσουμε: Κάθε αδικία πρέπει να αρθεί».

«Θέλουμε ίση μεταχείριση μεταξύ όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας», κατέληξε.

«Πρέπει επιτέλους η Κυπριακή Δημοκρατία όχι μόνο να λέγεται ευρωπαϊκή αλλά και να είναι, εκσυγχρονίζοντας αυτή την ανάγκη για να σεβόμαστε και να προασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι το Κίνημα αποτελείται από ανθρώπους νέους ηλικιακά, μονογονιούς, ανθρώπους που ζουν στη καθημερινότητά τους θέματα αναπηρίας, ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν περιουσίας λόγω τραπεζικών προβλημάτων, από ανθρώπους που έζησαν ανεργία, από ανθρώπους μορφωμένους, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στην αδράνεια γιατί εξυπηρετεί το σύστημα αυτή η γενιά να βρίσκεται στην αδράνεια.

«Για αυτό κι εμείς μπήκαμε με μπροστά με τη ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι, γιατί ο στόχος μας είναι να πάμε για αλλαγή γενιάς στην πολιτική ζωή του τόπου», ανέφερε.

Στόχος μας η αποκατάσταση της ελευθερίας στη Κύπρο ανέφερε ο Πρόεδρος του «Αμμόχωστος για την Κύπρο»

Στόχος μας η αποκατάσταση της ελευθερίας στην Κύπρο, ανέφερε ο Χριστάκης Νικήτα, Πρόεδρος του κόμματος «Αμμόχωστος για την Κύπρο».

Σε δηλώσεις στο Δημοτικό Μέγαρο Σωτήρας, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του Κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου, ο Χριστάκης Νικήτα ανέφερε ότι «είμαστε πολύ περήφανοι που καταφέραμε να υποβάλουμε την υποψηφιότητα μας, για την οποία έχουμε εργαστεί εδώ και λίγους μήνες».

Πρόσθεσε ότι «είμαστε πολίτες, οι οποίοι μέσα από την αγάπη μας για τον τόπο και τον πόθο μας για επανένωση του τόπου μας, έχουμε ιδρυθεί σε κόμμα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσο γίνεται την αποκατάσταση της ελευθερίας» στην Κύπρο.

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του υπέβαλε ο Χρύσανθος Μαρδαπίττας

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου υπέβαλε ο Χρύσανθος Μαρδαπίττας.Όπως δήλωσε, αποφάσισε να κατέλθει ως τελείως ανεξάρτητος υποψήφιος για την επαρχία Λευκωσίας.

«Ο στόχος δεν είναι να είμαι στο Κοινοβούλιο ως άτομο άβουλο αλλά να ενεργήσω θετικά για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας», ανέφερε.

Εξέφρασε την ελπίδα «να πετύχουμε κάτι καλύτερο» για το μέλλον, ανεξάρτητα αν εκλεγεί ή όχι.

Kόμμα για τα Ζώα: Έκκληση σε όλο τον κόσμο και ειδικά στους φιλόζωους να ψηφίσουν 

Ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κυριάκος Κυριάκου κάλεσε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα τις φιλοζωικές οργανώσεις, τους φιλόζωους, οι οποίοι, όπως είπε, κάνουν ένα πολύ σκληρό έργο και τους στηρίζουν διαχρονικά να σκεφτούν στις 30 Μαΐου το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

«Άνθρωπος, ζώα, φύση. Μια υγεία, μια ευημερία, μια δυνατή σχέση», σημείωσε μετά την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές στο συνεδριακό κέντρο, στη Λευκωσία.

Θεοπέμπτου: Το μήνυμα του προς τους πολίτες

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου κάλεσε τον κόσμο πρώτα από όλα να πάει να ψηφίσει και να μην καταφύγει στην αποχή σε τέτοιες εποχές, ιδιαίτερα εποχές με τόσο έντονη την οσμή της διαφθοράς και απτά παραδείγματα για το τι συμβαίνει.

“Καλούμε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει και καλούμε όλους να κοιτάξετε τις πράσινες πολιτικές και να μας τιμήσετε με την ψήφο σας”, δήλωσε ο κ. Θεοπέμπτου.

 

Κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις Βουλευτικές ο κ. Θεοπέμπτου δήλωσε ότι είμαστε σε μια δύσκολη εποχή για την Κύπρο και ολόκληρο τον πλανήτη με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος με την πανδημία, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα εισοδήματα του κόσμου, και όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και για πρώτη φορά τα νοιώθουμε.

“Όμως η διαδικασία η δημοκρατική για τις βουλευτικές συνεχίζεται, έχουμε υποβάλει τις υποψηφιότητες , ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, το Κίνημα είναι έτοιμο να δουλέψει για την κοινωνία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την οικονομία, τα θέματα που μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα και από αυτά όλα, τα θέματα για την πράσινη πολιτική, τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τη νεολαία και όλα αυτά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε ως Κίνημα”, ανέφερε.

Άντρος: Θα διεκδικήσουμε όλα τα νόμιμα μας δικαιώματα

Mε το όνομα ΑΚΕΛ υποβάλλονται οι υποψηφιότητες του κόμματος για τις βουλευτικές μετά το θέμα που προέκυψε με την ονομασία και την προσφυγή στα δικαστήρια, αλλά ο ΓΓ του κόμματος Αντρος Κυπριανού τονίζει πως το θέμα δεν έληξε και θα το πολεμήσουν ως το τέλος. “Θα διεκδικήσουμε ό,τι δικαιούμαστε, αφήστε τους δικηγόρους να το αποφασίσουν”, ήταν η δήλωσή του.

 

Σε δηλώσεις κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων ο κ. Κυπριανού είπε ότι σήμερα υποβάλλονται οι υποψηφιότητες ως ΑΚΕΛ, Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού και εξέφρασε τη λύπη του γιατί η Κυβέρνηση και η Νομική Υπηρεσία “επιχειρώντας να καταργήσουν προϊστορία τριάντα ετών, δεκαέξι εκλογικές αναμετρήσεις και αμέτρητες συμμετοχές διεθνώς, μας επέβαλαν αυτή την εξέλιξη”. Το Διοικητικό Δικαστήριο, είπε, έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να εκδικάσει την προσφυγή του κόμματος και ότι αρμόδιο να το πράξει είναι το εκλογοδικείο και το ΑΚΕΛ θα διεκδικήσει όλα τα νόμιμά του δικαιώματα μέχρι τέλους, “με ό,τι αυτό συνεπάγεται”.

“Ενώπιον του Κυπριακού λαού θέτουμε ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο που αποτελείται από ανθρώπους καταξιωμένους, έμπειρους, νέους, με γνώσεις και ικανότητες σε όλο το φάσμα της σύγχρονης κοινωνίας, έντιμους και αφοσιωμένους στην υπεράσπιση του κοινού καλού”, ανέφερε. Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, οι εξελίξεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι αρνητικές και η κυπριακή κοινωνία νοιώθει να της κλέβουν λίγο-λίγο την ελπίδα για τη λύση του Κυπριακού, για έξοδο από τα αδιέξοδα της κρίσης, και η πανδημία αλλά οι αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές, όπως είπε.

 

“Ο κόσμος αναζητά ελπίδα και προοπτική για καλύτερη ζωή. Το ΑΚΕΛ συμπληρώνει 95 χρόνια ζωής. Χρόνια γεμάτα αγώνες και δράση για το λαό, με τα λάθη, τις αδυναμίες και τις παραλείψεις του, όμως πάντοτε με ειλικρίνεια, εντιμότητα και συνέπεια για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού. Κοιτάζουμε τον κάθε Κύπριο κατάματα και ζητούμε τη στήριξή του, ζητούμε να μας δώσει τη δύναμη για να γίνουμε η δύναμή του, για να γίνουμε η φωνή που διεκδικεί τα δίκαια και δικαιώματά του”, ανέφερε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ ήταν, είναι και θα παραμείνει δύναμη σοβαρή, συνεπής και σταθερή στον αγώνα για επανένωση του τόπου, δύναμη για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τους μη προνομιούχους, τη νεολαία, δύναμη για ανάπτυξη και ευημερία, δύναμη για στήριξη της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας, για την προστασία του περιβάλλοντος και πολιτιστική ανάπτυξη.

Συνέχισε λέγοντας ότι “μαζί κερδίσαμε πολλά για την Κύπρο, για το λαό μας, για τον κόσμο της δουλειάς, για το κοινωνικό κράτος. Μαζί θα συνεχίσουμε και μετά τις 30 του Μάη, με το ΑΚΕΛ δυνατό για να υπάρχει μέσα στη Βουλή μια δυνατή φωνή για τους πολλούς, για να δώσουμε την μάχη για την προοδευτική αλλαγή, για να κτίσουμε μαζί την Κύπρο που αξίζει στους νέους μας, για την Κύπρο που μας αξίζει”.

Θα διαψεύσουμε δημοσκοπήσεις και όσους μας απαξιώνουν δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της 30ης Μαΐου δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κ.Σ.ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων, του κόμματος, για την εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, σημειώνοντας ότι θα διαψευστούν δημοσκοπήσεις και προβλέψεις όσων απαξιώνουν την ΕΔΕΚ.

Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο κ.Σιζόπουλος διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι, ως ΕΔΕΚ, « θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα, με ήθος, με εντιμότητα και μετριοπάθεια, την προεκλογική μας εκστρατεία, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορωνοϊού και όχι μόνο».

Βασικός μας στόχος, συνέχισε, «είναι να υπηρετήσουμε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της πατρίδας μας, την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη σωστή επίλυση του Κυπριακού, αλλά ταυτόχρονα, να βρισκόμαστε δίπλα από τα προβλήματα του πολίτη».

Κυρίως, υπέδειξε, η ΕΔΕΚ θα βρίσκεται κοντά στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, «λόγω και της οικονομικής κρίσης που έπληξε την πατρίδα μας στην περίοδο 2012-13, λόγω δυστυχώς των αυθαίρετων και άδικων, σε πολλές περιπτώσεις, εκποιήσεων των τραπεζών σε βάρος των πολιτών, αλλά και των οικονομικών επιπτώσεων που έχουν υποστεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

«Εμείς συνεχίζουμε με συνέπεια την προσπάθεια μας στη βάση των προεκλογικών και όχι μόνο διακηρύξεων μας», συμπλήρωσε.

Μορφάκης Σολομωνίδης: Στήριξη στην ΕΔΕΚ ώστε να αλλάξει κάτι 

Ο Γενικός Διευθυντής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Μορφάκης Σολομωνίδης κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην ψηφοφορία του Μαΐου και να στηρίξει την ΕΔΕΚ ώστε να αλλάξει κάτι.Κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων της ΕΔΕΚ για την επαρχία Λευκωσίας, ανέφερε ότι «εμείς έχουμε καταρτίσει ένα ψηφοδέλτιο νίκης και θα εργαστούμε μέχρι και την τελευταία μέρα για να πετύχουμε τους στόχους μας ως ΕΔΕΚ».

Μ. Καρογιάν: Η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι η έκπληξη των εκλογών

Τη βεβαιότητα του ότι, μαζί με τους πολίτες, η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι η έκπληξη των βουλευτικών εκλογών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της, Μάριος Καρογιάν, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του κόμματος, στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού.

Στις δηλώσεις του, ο κ.Καρογιάν ανέφερε ότι σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα, καθώς επίσημα η Δημοκρατική Παράταξη καταθέτει το ψηφοδέλτιο «με το οποίο θα δώσουμε τη μάχη γι’ αυτές τις βουλευτικές εκλογές».

Ο τόπος μας, συνέχισε, βρίσκεται ενώπιον σοβαρών κινδύνων και μεγάλων προκλήσεων, που διακυβεύουν και το μέλλον του και την προοπτική του και τη συνοχή του, προσθέτοντας ότι «ο τόπος μας βρίσκεται μπροστά σε μια πολυεπίπεδη υγειονομική, οικονομική, θεσμική κρίση, που σίγουρα, αυτό που απαιτεί ο λαός, απαιτούν οι πολίτες, είναι να υπάρξουν διέξοδοι σε αυτά τα αδιέξοδα».

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ σημείωσε ότι «είναι η ώρα των συνθέσεων, των συναινέσεων, είναι η ώρα της ενότητας, είναι η ώρα του αλληλοσεβασμού» και πως θα πρέπει να σταματήσει ο διχασμός και οι άγονες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, «που ουσιαστικά δεν προσφέρουν τίποτα».

Θεοχάρους: Αισιοδοξία ότι η «Αλληλεγγύη» θα ξεπεράσει τα ποσοστά των προηγούμενων εκλογών 

Αισιοδοξία ότι η «Αλληλεγγύη» όχι μόνο θα πιάσει, αλλά και θα ξεπεράσει τα ποσοστά της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, εξέφρασε η Πρόεδρος του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους, κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων στη Λευκωσία για τις εκλογές του Μαΐου.

«Με απόλυτη αισιοδοξία καταθέσαμε σήμερα τις υποψηφιότητες μας για την επαρχία Λευκωσίας, με την δύναμη, την εμπειρία, το σφρίγος της νιότης, το πάθος για την πατρίδα μας, με καθαρά χέρια, με εντιμότητα με την εμπειρογνωμοσύνη εκείνων που είναι χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου», ανέφερε.

Εξέφρασε αισιοδοξία ότι όχι μόνο η «Αλληλεγγύη» θα πιάσει τα ποσοστά της προηγούμενης αναμέτρησης, αλλά θα τα ξεπεράσει κιόλας. Όπως είπε, ήδη σύμφωνα με δικές τους εκτιμήσεις βρίσκονται πάνω από τα ποσοστά της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Ευχήθηκε αυτή η δημοκρατική διαδικασία να γίνεται κάθε μέρα καλύτερη και να μπορέσουν να κάνουν τη δημοκρατία στην Κύπρο καλύτερη και πιο ισχυρή με εκδημοκρατισμό και των θεσμών και απαλλαγή του τόπου από το άγος της κακοδιαχείρισης, της διαφθοράς που μαστίζει την πατρίδα μας εδώ και πολλά χρόνια.

Ανέφερε ακόμα ότι η εντιμότητα και οι ικανότητες των υποψηφίων του Κινήματος για τους οποίους, όπως είπε, αισθάνεται πολύ μεγάλη περηφάνια είναι εχέγγυα για αυτή την αλλαγή που επιδιώκεται.

«Και θα την φέρουμε αυτή την αλλαγή. Γιατί είμαστε ένα ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό κίνημα και δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα», ανέφερε.

 

Τις υποψηφιότητες για τη Λευκωσία υπέβαλε η «Αμμόχωστος για την Κύπρο»

Τις υποψηφιότητες της για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου για την επαρχία Λευκωσία, υπέβαλε η Πρωτοβουλία «Αμμόχωστος για την Κύπρο».Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας, η Άννα Μαραγκού δήλωσε μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων ότι κατέρχονται «με αυτοπεποίθηση, με όραμα, με κέφι για πολλή δουλειά, αλλά κυρίως για την επανένωση του τόπου μας, την πάταξη της διαφθοράς για να φτάσουμε σε ένα κράτος, το οποίο όπως λέει ο Γκουτέρες, θα είναι κανονικό, θα είναι κοσμικό και θα είναι για όλους».

EΛΑΜ: Στόχος ρυθμιστικός ρόλος στη νέα Βουλή

Ο στόχος του ΕΛΑΜ σε αυτή την αναμέτρηση είναι να αποκτήσει ρυθμιστικό ρόλο, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του κόμματος για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Λευκωσία, εκφράζοντας την άποψη ότι υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις.

Ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι οι 56 υποψήφιοι του ΕΛΑΜ είναι άνθρωποι έντιμοι, πατριώτες, προερχόμενοι μέσα από την ίδια την κοινωνία, που αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος.

«Διεκδικούμε τη στήριξη του κόσμου για να μπορέσουμε μέσα από τη νέα Βουλή να συνεχίσουμε το σοβαρό έργο το οποίο ήδη επιτελούμε εδώ και πέντε χρόνια», ανέφερε.


Πρόσθεσε ότι θέματα προτεραιότητας για το ΕΛΑΜ είναι το εθνικό ζήτημα, τα ζητήματα των δανείων των τραπεζών, τα ζητήματα της υγείας, της παιδείας αλλά και το μεγάλο πρόβλημα, όπως είπε, που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και αφορά την παράνομη μετανάστευση.

Πρόσθεσε ότι στις επερχόμενες εκλογές ένα διεφθαρμένο κομματικό σύστημα που κτίστηκε για δεκαετίες, αντιπαλεύει με μια δύναμη που είναι καθαρότατη, αφού κανένα σκάνδαλο από αυτά που παρακολουθεί ο κόσμος καθημερινά δεν αφορά το ΕΛΑΜ και δεν υπάρχει, όπως είπε εμπλοκή από κανένα στέλεχος του ΕΛΑΜ.

ΦΩΤΟ: ΓΤΠ

Share this post