Δέηση στην Λευκωσία για την Ουκρανία.-Απούσα η κυβέρνηση

Δέηση στην Λευκωσία για την Ουκρανία.-Απούσα η κυβέρνηση

Τελέστηκε και τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων από την εισβολή της Ρωσίας. 

Με πρωτοβουλία της πρεσβείας της Ουκρανίας στην Κύπρο αναπέμφθηκε το πρωί , στον παλαιό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Λευκωσίας , δέηση για την αποκατάσταση της ειρήνης στην χώρα, η οποία εδώ και ένα χρόνο υποφέρει από την εισβολή της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Της δέησης ακολούθησε τρισάγιο για τα θύματα του πολέμου.

Προέστη ο πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής  , Δημήτριος Δημοσθένους.

Εκτός από τον Ουκρανό πρέσβη Nimchynskyi Ruslan και μέλη της πρεσβείας παρέστησαν η πρέσβειρα των ΗΠΑ Julie Fisher , πρέσβεις ή εκπρόσωποι τους από τις χώρες μέλη της Ε.Ε. και Ουκρανοί , που διαμένουν στην Κύπρο. Η κυπριακή κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε. Ωστόσο, ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης , έγραψε στο twitter το ακόλουθο:

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ, η οποία προχθές επέδωσε τα διαπιστευτήρια της στον πρόεδρο Αναστασιάδη, είδε για πρώτη φορά σήμερα τον ιστορικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και εντυπωσιάστηκε από τις τοιχογραφίες του. 

Ο Ουκρανός πρέσβης Nimchynskyi Ruslan (μ), η πρέσβειρα των ΗΠΑ Julie Fisher (δ) και η επιτετραμένη της πρεσβείας της Ελλάδος, Ελένη Μπισσμπικοπούλου (α)

Αργότερα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση συμπαράστασης στην Ουκρανία και το λαό της του διπλωματικού σώματος της ΕΕ στην Λευκωσία. #StandWithUkraine️. Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο γενικός διευθυντής του ΥΠΕΞ, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου.

Δείτε στον σύνδεσμο βίντεο της Ε.Ε. 

https://fb.watch/iUMzfuXGH8/

 

Είκοσι οκτώ  μικροί Ουκρανοί,  εκ των οποίων 7 αγόρια,  είναι εγγεγραμμένοι στην Κύπρο από τις αρχές του 2023. Η σημερινή μέρα, κατά την οποία συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας,  σηματοδοτείται από το θάρρος και τη θέληση των Ουκρανών, οι οποίοι  υπερασπίζονται ηρωικά το κράτος τους και το μέλλον των παιδιών τους.
Παρά τον πόλεμο σε όλο τον κόσμο, γεννιούνται ελεύθεροι πολίτες, ελεύθερη χώρα, αποδεικνύοντας στον κόσμο ότι η ζωή θα επικρατήσει.
Το προσωπικό της Πρεσβείας 🇺🇦 καλωσορίζει ειλικρινά τους νέους γονείς και εύχεται καλή υγεία στο νεογέννητο.

Share this post