Χρίστος Ζανέττος νέος Δήμαρχος Αγίας Νάπας

Χρίστος Ζανέττος νέος Δήμαρχος Αγίας Νάπας

Ο αντιδήμαρχος της Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέτος εκλέγηκε δήμαρχος της Αγίας Νάπας με 1508 ψήφους, αφήνοντας πίσω του την Αιμιλία Ξυδιά με 1059 ψήφους. Τη υποψηφιότητά του στήριξε ο Δημοκρατικός Συναγερμός το ΔΗΚΟ και η ΔΗΠΑ, ενώ την Αιμιλία Ξυδιά στήριξε το ΑΚΕΛ η Συμμαχία πολιτών και η Αλληλεγγύη. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η προσέλευση των δημοτών Αγίας Νάπας ήταν αθρόα καθώς στις κάλπες προσήλθε το 78% , 2600 εκλογείς. Αξίζει να σημειωθεί πως στις δημοτικές εκλογές του 2016, ο Γιάννης Καρούσος είχε εκλεγεί με 1782 ψήφους, με 64,89% έναντι του ανθυποψηφίου του ο οποίος έλαβε 35,11%.

Αν και αναμενόταν ντέρμπι μεταξύ των δύο υποψηφίων, φαίνεται τελικά πως ο Χρίστος Ζαννέτος κέρδισε με μεγάλη διαφορά. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές για την υποψηφιότητα του κ. Ζαννέτου δούλεψε στο παρασκήνιο ο παραιτηθείς δήμαρχος και νυν υπουργός Συγκοινωνιών Γιάννης Καρούσος.
Στις τελευταίες εκλογές ο κ. Ζαννέτος, είχε στηριχθεί από τον ΔΗΣΥ και είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Στόχος του Χρίστου Ζαννέτου, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια του προεκλογικού, είναι να παραμείνει αυτόνομος δήμος η Αγία Νάπα, ενώ αν κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό θα επιδιώξει να συνενωθεί με τον Δήμο Σωτήρας και την Κοινότητα Λιοπετρίου αντί με τον Δήμο Παραλιμνίου.
Θέση που εξέφραζε και ο Γιάννης Καρούσος όσο ήταν στο πηδάλιο του δήμου. Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Ζαννέτος είχε αναφέρει πως στόχος είναι η διατήρηση του brand name της Αγίας Νάπας, με στόχο να αποτελεί ένα από τα διασημότερα θέρετρα της Μεσογείου και ολόκληρης της Ευρώπης.
Μιλώντας μετά την εκλογή του ο κ. Ζαννέτου ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν και όσους δεν τον ψήφισαν υποσχόμενος πως όλους τους ενώνει η θέση για αυτονομία του Δήμου. Συγχαρητήρια για την εκλογή του απέστειλε ο Αβέρωφ Νεοφύτου μέσω ανάρτησής του στο twitter, ευχόμενος καλή και παραγωγική θητεία.

Share this post