Χριστοδουλίδης-Γκουτέρες θα βρίσκονται σε επικοινωνία

Χριστοδουλίδης-Γκουτέρες θα βρίσκονται σε επικοινωνία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε αργά το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες.

Γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου , Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, αναφέρει: “Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε τον ΓΓ των ΗΕ για την ετοιμότητα του, για επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών, με στόχο την επίλυση του Κυπριακού από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά,  και εντός του πλαισίου των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την προστιθέμενη αξία διορισμού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό. Κατά τη τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε, επίσης, τον Γενικό Γραμματέα για τα αποτελέσματα των επαφών του με Ευρωπαίους ηγέτες και τους επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με την πρόταση του για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξης των συνομιλιών στη συμφωνημένη βάση, υποβοηθητικά των προσπαθειών των ΗΕ.

Από πλευράς του, ο Γενικός Γραμματέας επαναβεβαίωσε για τη δέσμευση του στην επίλυση του Κυπριακού εντός των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ΓΓ των ΗΕ αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση της προσπάθειας επανέναρξης των συνομιλιών και συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία”.

Share this post