Χώμα και δαφνόκλαρα από τη γη της Αττικής απέθεσε στο μνήμα του Β. Λυσσαρίδη ο πρέσβυς ε.τ. Γιώργος Πουκαμισάς

Χώμα και δαφνόκλαρα από τη γη της Αττικής απέθεσε στο μνήμα του Β. Λυσσαρίδη ο πρέσβυς ε.τ. Γιώργος Πουκαμισάς

Ο πρέσβυς ε.τ., δρ. Γιώργος Πουκαμισάς, ο οποίος είχε διατελέσει Σύμβουλος Α’ στην πρεσβεία της Ελλάδος , στην Λευκωσία, 
 απέδωσε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην μνήμη του ιστορικού Κύπριου ηγέτη, του αγαπητού και σεβαστού του αείμνηστου δρα Βάσου Λυσσαρίδη.
 Με τη σύζυγό του, Πολυξένη, επισκέφθηκε  το «Ελληνικόν Κοιμητήριον» Κωνσταντίνου και Ελένης  και απέθεσε στο μνήμα του Γιατρού βόλους χώματος και δαφνόκλαρα από τη γη της Αττικής.
“Ας είναι αιώνια η μνήμη του και ας συνεχίσουμε τον αγώνα για την με συνθήκες ελευθερίας επανένωση της Κύπρου υπό την αιγίδα της Δημοκρατίας, της μάνας και τροφού όλων των νομίμων κατοίκων και πολιτών της”, ευχήθηκε στο μνήμα του Β. Λυσσαρίδη.
Ο πρέσβυς ε.τ., δρ Γιώργος Πουκαμισάς, είναι σήμερα  πρόεδρος της Εταιρείας των Φίλων του Λαού ( Αθήνα) και  πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γεωγραφικών Μελετών “Ο ΣΤΡΑΒΩΝ”.
Ο Γεώργιος Δ. Πουκαμισάς γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954. Παρακολούθησε τα γυμνασιακά μαθήματα στην εκεί Ιωνίδειο Σχολή. Απόφοπος Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Diplom της Διπλωματικής Ακαδημίας Βιέννης. Το 1981, εντάχθηκε στην διπλωματική υπηρεσία της Ελλάδος . Υπηρέτησε  στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, στη Λιβύη, στις πρεσβείες Ουάσιγκτον και Λευκωσίας.  Έχει γράψει μεταξύ άλλων τη μονογραφία “Κυρήνη” (1994), καθώς επίσης τις συλλογές δοκιμίων “Κείμενα Ιστορίας και Πολιτισμού” (1998), “Dialog cu Istoria” (Βουκουρέστι, 2009). Διετέλεσε πρέσβυς της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και στην Ουκρανία.

Share this post