Χάρης Γεωργιάδης: «Δεν ζούμε σε περιόδους ιστορικών ηγετών»

Χάρης Γεωργιάδης: «Δεν ζούμε σε περιόδους ιστορικών ηγετών»

Τους λόγους για τους οποίους διεκδικεί την Προεδρία του ΔΗΣΥ ανέλυσε στον «ΣΠΟΡ 95.0» και την «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ο Χάρης Γεωργιάδης. Ισχυρή πεποίθησή του, όπως είπε, είναι ότι τα κόμματα δεν πρέπει να φοβούνται την αλλαγή,  αλλά να την επιδιώκουν, καθώς η αλλαγή στην ηγεσία είναι πράξη υγείας και όχι προδοσίας ή αποστασίας. Πρόσθεσε ότι ο ΔΗΣΥ είναι ένα κόμμα το οποίο πρέπει να βελτιωθεί, να μείνει ανανεωμένο και επίκαιρο. «Είμαι έτοιμος και έχω τη εμπειρία που μου επιτρέπει, μαζί με άλλους, να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας», επεσήμανε.

Σε ερώτηση αν ο ΔΗΣΥ πρέπει να φέρει πίσω πρόσωπα που φύγανε από το κόμμα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «ασφαλώς, έχουμε κόσμο και φίλους που έχουν αποστασιοποιηθεί και δεν αναφέρομαι μόνο στις πρόσφατες Προεδρικές Εκλογές που μια υπολογίσιμη μερίδα έκανε άλλες επιλογές αλλά στα τελευταία αρκετά χρόνια. Δεν δέχομαι ότι αυτό τον κόσμο θα τον ξεγράψουμε, ότι θα τον χαρίσουμε κάπου άλλου. Είναι ο κόσμος του ΔΗΣΥ, μπορούμε να τον εκφράσουμε να τον εκπροσωπήσουμε».

Τόνισε την ανάγκη προσαρμογής σε μια νέα πολιτική εποχή, καθώς «δεν ζούμε σε περιόδους ιστορικών ηγετών». Εξήγησε ότι «έχουμε διανύσει απόσταση και για να ανταποκριθούμε σε ένα σύγχρονο ρόλο πρέπει να προσαρμοστούμε. Δεν θεωρώ ότι η υποψηφιότητά μου είναι αντιπαραθετική έναντι οποιοδήποτε άλλου».

Ερωτηθείς αν παρατηρούνται φαινόμενα κτυπήματος κάτω από τη μέση από τη μέρα που εξήγγειλε υποψηφιότητα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «ναι παρατηρούνται», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το κυριότερο που τον απασχολεί είναι η «πολύ κακή διαχείριση της εκλογικής αποτυχίας» του κόμματος.

Τέλος, κληθείς να πει ποια θα είναι τα τρία πρώτα ζητήματα που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που θα είναι ο εκλεκτός, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε την ανάγκη για ένα πιο ξεκάθαρο πολιτικό προσδιορισμό καθώς οραματίζεται να είναι ο ΔΗΣΥ ένα σύγχρονο κόμμα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Έκανε λόγο για πολιτικές συμπεριφορές, αποφάσεις και πρακτικές που πρέπει πάντοτε να εκπέμπουν αξιοπιστία και πρότεινε μια πιο ευθύ και καθαρή οδό, ενώ τόνισε την ανάγκη για στελεχιακή ανανέωση. 

https://k-podcasts.simplecast.com/episodes/diaspora-georgiadis-17-2-

Share this post