Αύριο η 60η επέτειος από την είσοδο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην ιεροσύνη

Αύριο η 60η επέτειος από την είσοδο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην ιεροσύνη

Συλλείτουργο στην Ίμβρο με τους Προκαθημένους Αλεξανδρείας και Ουκρανίας και τους Μητροπολίτες Κιτίου και Μαρωνείας

Στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας , στην Ίμβρο, θα εορτάσει αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τα 60 χρόνια από την είσοδο του στις τάξεις του ιερού κλήρου. Ήταν 13 Αυγούστου 1961, όταν στον ίδιο ναό ο μακαριστός σήμερα  Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου και στην συνέχεια Γέρων Χαλκηδόνος Μελίτων χειροτόνησε διάκονο τον Δημήτριο Αρχοντώνη από το χωριό Άγιοι Θεόδωροι του νησιού και του έδωσε το όνομα Βαρθολομαίος προς τιμή του ευκλεούς γόνου της Ίμβρου  Βαρθολομαίου  Κουτλουμουσιανού  (1772-1851).

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προστεί αύριο της Θείας Λειτουργίας , συλλειτουργούντων του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β’,  του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου και των Εκπροσώπων των Εκκλησίων Κύπρου και Ελλάδος , Μητροπολιτών Κιτίου Νεκταρίου και Μαρωνείας Παντελεήμονος αντίστοιχα. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τους Προκαθημένους Αλεξανδείας & Ουκρανίας. Αριστερά διακρίνεται ο Κιτίου Νεκτάριος

Σήμερα ο Πατριάρχης χοροστάτησε στον  Εσπερινό  και τον  Μ. Παρακλητικό  Κανόνα στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι της Ίμβρου, συμπροσευχομένων των Προκαθημένων Αλεξανδρείας και Ουκρανίας και των Μητροπολιτών Κιτίου και Μαρωνείας.  

Νωρίς σήμερα το απόγευμα έφθασε στην Ίμβρο ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος. 

                                                          Ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος εν πλω προς την Ίμβρο

Τον υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος και στον Μητροπολιτικικό Ναό της Παναγίας τελέστηκε Δοξολογία.

*Δείτε το βίντεο της Δοξολογίας 

Share this post